Νοσοκομείο Κορίνθου: Αντίδραση στα φαινόμενα βίας εναντίον του προσωπικού

Την θλίψη και τον προβληματισμό της εκφράζουν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κορίνθου αναφορικά με τα επανειλημμένα φαινόμενα έκφρασης βίας, τόσο λεκτικής όσο και σωματικής, εις βάρος τους, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον τελευταίο καιρό. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τοποθετούνται στο θέμα και ενημερώνουν για τις ενέργειες που θα στις οποίες θα προβούν.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση;

 

 

"Με θλίψη και προβληματισμό η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν την τελευταία περίοδο επανειλημμένα φαινόμενα έκφρασης βίας -λεκτικής και σωματικής- κυρίως συνοδών ασθενών σε βάρος του προσωπικού.

Έχει τονιστεί προς όλες τις κατευθύνσεις πως το Νοσοκομείο Κορίνθου -δομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας- λειτουργεί για να εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού και η καθημερινή προσπάθεια του συνόλου των εργαζομένων στοχεύει στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι την ευαίσθητη και ιδιαίτερα φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση ασθενών και συνοδών, τους οποίους και σεβόμαστε απόλυτα, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν νομιμοποιεί και δεν δικαιολογεί κανέναν, να φτάνει σε ακραία σημεία, έκφρασης δυσαρέσκειας, στις περισσότερες των περιπτώσεων αδικαιολόγητης και υπερβολικής, η οποία σηματοδοτεί συμπεριφορά και κουλτούρα κοινωνικά ξεπερασμένη και απαράδεκτη.

 

Το Νοσοκομείο λειτουργεί με αρχές και συγκεκριμένους κανόνες και όποιος πιστεύει ότι παραβιάζονται ή ότι τα δικαιώματα του προσβάλλονται, έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται ιεραρχικά και να επιζητά λύσεις, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, της ευπρέπειας και της χρηστής διοίκησης.

Άλλωστε υπάρχουν Υπηρεσίες, που έχουν αυτό ακριβώς σαν λόγο και σκοπό λειτουργίας τους.

Το Γραφείο κυρίαρχα Εξυπηρέτησης του Πολίτη αλλά και το Γραφείο Διοίκησης είναι πάντα στη διάθεση ασθενών και πολιτών και χωρίς κανένα στοιχείο μεροληψίας ή έλλειψης αντικειμενικότητας, μπορούν να δίνουν τις επιβαλλόμενες λύσεις.

 

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση συμπορευόμενοι, διοίκηση, και συνδικαλιστικά όργανα του Νοσοκομείου ζητάμε από το κοινωνικό σύνολο την απόδοση του απαιτούμενου σεβασμού στο προσωπικό του νοσοκομείου, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενούντων συνανθρώπων μας.
Θυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η βία ποτέ δεν επέφερε δόκιμα αποτελέσματα και ότι απλά παραπέμπει σε νοοτροπίες και πρακτικές καταδικαστέες ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά.

 

 

Τέλος, πρέπει να καταστεί γνωστό, ότι παρόλη την καταρχήν αντίθετη θεώρησή μας, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι, σε οποιοδήποτε νέο φαινόμενο έκφρασης βίας σε βάρος προσωπικού, να προβούμε σε όλες τις απαιτούμενες και ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες, σε βάρος των υπευθύνων".

 

 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 07-12-2018

Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Γραφείο Διοίκησης