O Aντώναρος καλεί τους Έλληνες μαθητές σε διαδηλώσεις την Παρασκευή: «Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους»

Με τις μαθητικές διαδηλώσεις να πυκνώνουν ανά τον κόσμο, με αίτημα τη λήψη άμεσα μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο Ευάγγελος Αντώναρος προέτρεψε με ανάρτησή του στο facebook, τους Έλληνες μαθητές και μαθήτριες να βγουν κι αυτοί στους δρόμους και να διαδηλώσουν! 

 

 

Συγκεκριμένα γράφει: 

«Μαθητικές διαδηλώσεις σε 1700 πόλεις σε πάνω από 100 χώρες για τη λήψη μέτρων κατά.της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Παντού από τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Δηλαδή παντού στον κόσμο.

Εκτός από την Ελλάδα.

Που είναι οι Ελληνες μαθητές και μαθήτριες;

Γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμα της 16χρονης Σουηδέζας μαθήτριας Γκέρτα που έγινε το σύμβολο της νέας γενιάς για την προστασία από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κι ανακηρύχθηκε στη χώρα της "γυναίκα της χρονιάς";

 

 

Οι πρωτοβουλίες αυτές στρέφονται σε όλες τις χώρες κατά της κασέτας των πολιτικών που λέει πολλά και κάνει ελάχιστα. Σε.μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία το πολιτικό κατεστημένο αντιδρά.με εκνευρισμό γιατί καταλαβαίνει ότι η νέα γενιά δεν αστειεύεται όταν -- λόγω των παραλείψεων των πολιτικών -- διακυβεύεται η ποιότητα του μέλλοντος της.

 

 

Οι Ελληνες νέοι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

 

 

Τους καλώ να μετάσχουν μαζικά με διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις στην επόμενη εκδήλωση της διεθνούς πρωτοβουλίας Friday for Future. ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

documentonews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ