Ο Γιάννης Παπαπέτρου με καταγωγή από την Κορινθία, ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού

Ο Γιάννης Παπαπέτρου είναι νέος παίκτης του Παναθηναϊκού όπως ανακοίνωσε εχθές η ΚΑΕ Παναθηναικός .

 

 

 

 

Είναι γεννημένος στις 30 Μαρτίου 1994 και είναι γιος του Αργυρή Παπαπέτρου παλιού καλαθοσφαιριστή και της Αναστασίας Μακρή. Ο παππούς του οποίος φέρει και το όνομα του Γιάννης Μακρής έχει καταγωγή από το Σοφικό. Έχει ύψος 2.06 και αγωνίζεται στη θέση του σμολ φοργοουρντ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες παίκτες της γενιάς του 1994, ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα παίζοντας στις ακαδημίες του Ηλυσιακου. Στην ομάδα παρέμεινε για 5 χρόνια, μέχρι που στα 16 του, μεταπήδησε στην Αμμερική (ολοκληρώνοντας στη Φλόριντα Ερ Ακάντεμι τις υποχρεωτικές βαθμίδες εκπαίδευσης) παίζοντας μπάσκετ με την κολλεγιακή ομάδα.

Το 2012, ο Παπαπέτρου εισήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και αγωνίστηκε στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα με την φανέλα των Τέξας

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα σε συνδυασμό με την καλή του παρουσία στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ο οποίος τελικά κατάφερε να τον αποκτήσει τέλη Αυγούστου του 2013. Ο Παπαπέτρου υπέγραψε με τον Ολυμπιακό το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του, το οποίο μάλιστα ειχε πενταετή διάρκεια.

Ως μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Ελλάδας, ο Παπαπέτρου έχει αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ16 του 2009 και του 2010 καθώς επίσης και στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ20 του 2013 στο οποίο σημείωσε κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι 15.9 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.6 ασσίστ.

 

Έγινε μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών το 2016,συμμετέχοντας στο προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο. Επίσης συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 2017 Με την εθνική ομάδα έχει 20 αγώνες με 113 πόντους (μ.ο: 5.65).

 

Πηγή:http://www.solygeiablog.gr/2018/07/blog-post_85.html