Ο καιρός έως την 28η Οκτωβρίου – Η πρόβλεψη για την Κορινθία (video)

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα, με τα καιρικά φαινόμενα να έχουν κάνει ήδη, την εμφάνισή τους από χθες το απόγευμα και κυρίως από τα ξημερώματα και στην Κορινθία. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα επιδεινωθεί και οι βροχοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, όπως ενημερώνει το loutraki365, η ομάδα PeloponneseWeather.

 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως την Τετάρτη (24 Οκτωβρίου 2018), ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το επόμενο Σαββατοκύριακο (27ης και 28ης Οκτωβρίου) οι συνθήκες θα βελτιωθούν και θα σημειωθεί και άνοδος των τιμών του υδραργύρου… Συνεπώς οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο θα πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα.

 

Αναφορικά με την επιδείνωση του καιρού από σήμερα, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, έως την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με την, πάντα αξιόπιστη, ομάδα PeloponneseWeather, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στις περιοχές του Ιονίου, της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

 

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού, λεπτό προς λεπτό και ώρα με την ώρα, από σήμερα Δευτέρα (22/10), έως την Τετάρτη (24/10):

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων, προειδοποιώντας για θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους 7, ίσως και 8 μποφόρ, κατά τόπους.

 

Η πτώση της θερμοκρασίας που θα σημειωθεί, θα φθάσει, σύμφωνα με την ομάδα PeloponneseWeather, ακόμη και κατά 8 βαθμούς Κελσίου!

 

Αναφορικά με τα καιρικά φαινόμενα στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ομάδα PeloponneseWeather, αυτά θα πλήξουν κυρίως τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αργολίδα, ενώ έντονα φαινόμενα κατά τόπους πιθανόν να σημειωθούν και σε περιοχές της Κορινθίας, όπως εύκολα καταλαβαίνει όποιος παρακολουθήσει με προσοχή το παραπάνω video. Στον χάρτη βροχής και νεφώσεων, με το σκούρο μπλε χρώμα, είναι οι περιοχές που θα δεχθούν τα έντονα φαινόμενα.

 

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια των καταιγίδων, διότι μπορεί να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις στις περιοχές όπου θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Πηγή: ΕΜΥ/ PeloponneseWeather