Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (02/2/2019)

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός το επόμενο διήμερο με ηλιοφάνεια, λίγα σύννεφα και παροδικές βροχές μόνο στα βόρεια το Σάββατο και την Κυριακή και στα δυτικά. Τοπικά στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Τη Δευτέρα τοπικές βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο ως 8 μποφόρ, οπότε θα ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σαββατοκύριακο και μικρή πτώση τη Δευτέρα.

 

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το θερμόμετρο από 5 έως 16 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις, νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, ήλιος με αραιές νεφώσεις και ο υδράργυρος από 3 έως 19 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με λίγα σύννεφα, νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 18 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά και ο υδράργυρος από 3 έως 18 βαθμούς.

 

Στην Αττική, γενικά καλός καιρός, νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι αναμένεται για σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Από το μεσημέρι και μετά, αραιή συννεφιά η οποία βαθμιαία θα αυξηθεί. Άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι, εντάσεως 2-3 μποφόρ Νότιοι Νοτιοανατολικοί. Άνοδος της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.