Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (05/02/2019)

Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στην κεντρική και νότια κυρίως χώρα και χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα, αλλά βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

 

Οι άνεμοι το επόμενο διήμερο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με ξασθένηση την Πέμπτη.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές το πρωί στα δυτικά. Η θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια και βαθμιαία νεφώσεις με το θερμόμετρο από 6 έως 17 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις και σταδιακά στα νότια βροχές ή καταιγίδες, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, βροχές και από το μεσημέρι τοπικά πολύ έντονες καταιγίδες με χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 4 έως 19 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, από το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων 7 με 9 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 19 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές από το απόγευμα και τη νύχτα καταιγίδες, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 7 με 9 μποφόρ στα νότια και η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές που από το απόγευμα και από τα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 6 έως 19 βαθμούς.

 

Στην Αττική, από το απόγευμα βροχές και το βράδυ ισχυρές καταιγίδες με χαλαζόπτωση, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχές και από το μεσημέρι τοπικά πολύ έντονες καταιγίδες με χαλάζι και χιόνια στα ορεινά, αναμένονται για σήμερα 5 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Άνεμοι εντάσεως 3 και κατά τόπους 5 μποφόρ Ανατολικοί - Βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.