Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (07/01/2019) - Θα χιονίσει στο Λουτράκι;

Τη χώρα μας αποχαιρετά η «Σοφία» με τον «Τηλέμαχο» να παίρνει τη θέση της με ακόμα πιο άγριες διαθέσεις. Για τις επόμενες μέρες προβλέπεται έντονο και τσουχτερό κρύο με τις χαμηλές θερμοκρασίες να συνεχίζουν σε χαμηλά επίπεδα.

 

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, οι σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στα πελάγη.

 

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ της Δευτέρας στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως ανατολικής και βόρειας), καθώς και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Τέταρτη (09-01-2019) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς άνεμους στα πελάγη.

 

Τσουχτερό κρύο και στην Κορινθία με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Σποραδικές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες, με βροχοπτώσεις τις μεσημβρινές ώρες και χιονόνερο το βράδυ. Άνεμοι ΒορειοΑνατολικοί, εντάσεως 1 - 3 μποφόρ. Για όσους περιμένουν χιόνι στην πόλη του Λουτρακίου, οι πιθανότητες να συμβεί αυτό (σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πρόβλεψη) είναι σχεδόν μηδαμηνές. Η ελπίδα όμως, πεθαίνει πάντα τελευταία!