Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (08/01/2019)

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη, αλλά με πολύ κρύο. Νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη και την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, που την Πέμπτη θα περιοριστούν στα ορεινά και βόρεια ημιορεινά, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, καθώς ο «Τηλέμαχος» συνεχίζει την κάθοδό του.

 

Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

 

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός. Βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

 

Στην Αττική, χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από μείον 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην... κατάψυξη παραμένει και η Κορινθία που θα έχει γενικά αίθριο καιρό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σποραδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα μειωθούν. Άνεμοι Βόρειοι-Βορειοδυτικοί και τις βραδινές ώρες Νότιοι, εντάσεως 1 έως 2 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.