Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (12/1/2019) - Βροχές και καταιγίδες

Με βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσια και παραθαλάσσια κυρίως τμήματα και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς ημιορεινά θα κυλήσει ο καιρός στην κεντρική και νότια χώρα το Σάββατο, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο. Τη Δευτέρα αναμένονται και πάλι βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

 

Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν στα νότια από νότιες και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ της Κυριακής θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

 

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, παγετός το πρωί, ήλιος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και η θερμοκρασία από μείον 7 έως 7 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και το θερμόμετρο από μείον 2 έως 6 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, παροδικές βροχές στα νότια και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά με βελτίωση το βράδυ, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 2 έως 11 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 1 έως 12 βαθμούς.

 

Βροχή, βροχή, βροχή! Αυτό θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα Σάββατο 12 Ιανουαρίου, για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας στην περιοχή της Κορινθίας, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Από το απόγευμα, οι νεφώσεις παραμένουν, οι βροχές εξασθενούν. Άνεμοι Βόρειοι ΒορειοΑνατολικοί εντάσεως μέχρι 2 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου.