Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (13/2/2019)

Κακοκαιρία αναμένεται το επόμενο τριήμερο σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στο Αιγαίο) και χιόνια σε όλα τα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Στα δυτικά και βόρεια τα φαινόμενα θα είναι παροδικά και μικρότερης έντασης.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη σε όλη τη χώρα και θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται παγετός στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

 

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα ανατολικά και στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από μείον 4 έως 8 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ορεινά. Το θερμόμετρο από 2 έως 7 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά αυξημένη συννεφιά με χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ και η θερμοκρασία από μείον 2 έως 10 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 0 έως 12 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, σποραδικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, άνεμοι βορείων διευθύνσεων σταδιακά 6 με 8 και το βράδυ ως 10 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 13 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι στα νότια νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και στα βόρεια βορείων διευθύνσεων σταδιακά 8 με 10 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς στα νότια.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 1 έως 8 βαθμούς.

 

Στην Αττική, βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και βόρεια ημιορεινά, βόρειοι άνεμοι από το απόγευμα 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχοπτώσεις κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, αναμένονται για σήμερα 13 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από τους 3 έως τους 7 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι Βόρειοι από 4 έως 5 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου θα φτάσουν τα 55 χιλιόμετρα την ώρα.