Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (14/2/2019) - Ισχυροί άνεμοι, κρύο και χιονόνερο

Κακοκαιρία κατά περιόδους αναμένεται το επόμενο διήμερο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με βροχές, παροδικές καταιγίδες (κυρίως στο Αιγαίο) και χιόνια σε όλα τα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Στα δυτικά και βόρεια τα φαινόμενα θα είναι παροδικά και μικρότερης έντασης. Από το Σάββατο αναμένεται σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια και βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση την Παρασκευή και περαιτέρω εξασθένηση το Σάββατο.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

 

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία από μείον 4 έως 9 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος με παροδική συννεφιά και το θερμόμετρο από 2 έως 9 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά αυξημένη συννεφιά, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές στα ανατολικά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά με βελτίωση το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 0 έως 13 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 8 με 10 μποφόρ και το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νότια, άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων 7 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς στα νότια.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά νωρίς το πρωί και ξανά από το βράδυ με ενδιάμεση βελτίωση. Ο υδράργυρος από 1 έως 10 βαθμούς.

 

Στην Αττική, παροδικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και βόρεια ημιορεινά τις πρωινές ώρες και το βράδυ, με βελτιωμένο καιρό στη διάρκεια της ημέρας, βόρειοι άνεμοι 7 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

 

Τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι, βροχές ή χιονόνερο μέχρι και το απόγευμα, ενώ το βράδυ βελτιωμένος καιρός με αραιή συννεφιά και εξασθένηση ανέμων, αναμένονται για σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Οι άνεμοι Βόρειο Βορειοδυτικοί θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ (οι ριπές του ανέμου θα ξεπεράσουν τα 60 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ το βράδυ θα πνέουν ασθενείς εντάσεως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.