Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (15/01)

Κακοκαιρία κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας όπου τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, αναμένεται για την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019. Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν κατά τόπους χιονοπτώσεις, πυκνότερες στη Θεσσαλία, αλλά πολύ γρήγορα τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

 

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), την Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένηση από το βράδυ στα ηπειρωτικά.

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά

 

Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ αναμένονται στο Ιόνιο, οι οποίοι θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, ενδεχομένως λίγες καταιγίδες στα παραθαλάσσια, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια του νομού, ενώ είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε τμήματα της Αθήνας με χαμηλό υψόμετρο, κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά. Τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

 

Σποραδικές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, αλλά με τάση υποχώρησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 5 έως τους 10 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία. Άνεμοι Βόρειοι - Βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 - 4 μποφόρ, θα πνέουν στην περιοχή.