Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (15/2/2019)

Κακοκαιρία αναμένεται την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και χιόνια σε όλα τα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Από το Σάββατο αναμένεται σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το Σάββατο και περαιτέρω εξασθένηση την Κυριακή.

 

Τέλος, η θερμοκρασία, που θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, την Κυριακή θα σημειώσει άνοδο, ενώ το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

 

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 9 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και το θερμόμετρο από 3 έως 9 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά αυξημένη συννεφιά με χιόνι στα ηπειρωτικά ορεινά, άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, παροδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 1 έως 13 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 με 8 και το πρωί πρόσκαιρα 9 μποφόρ και το θερμόμετρο από 7 έως 12 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρες βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς στα νότια.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 1 έως 10 βαθμούς.

 

Στην Αττική, βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και πιθανώς βόρεια ημιορεινά, βόρειοι άνεμοι 5 με 7 και το πρωί ως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

 

Με ηλιοφάνεια ξεκινάει η Παρασκευή στην Κορινθία. Όμως σταδιακά οι νεφώσεις θα κυριαρχήσουν και από το μεσημέρι αναμένονται σποραδικές βροχές ή χιονόνερο. Το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Βόρειοι εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.