Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (16/2/2019)

Από το Σάββατο αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού (στα δυτικά και βόρεια θα είναι ήδη βελτιωμένος) και βαθμιαία ως το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο, που κι εκεί από το βράδυ της Κυριακής θα σταματήσουν. Έτσι τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα του Σαββάτου και περαιτέρω εξασθένηση την Κυριακή και τη Δευτέρα.

 

Τέλος, η θερμοκρασία, που το Σάββατο θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει άνοδο, ενώ το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββατοκύριακου αναμένεται παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

 

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία από μείον 2 έως 12 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά καλός καιρός και το θερμόμετρο από 3 έως 12 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά, άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, παροδικές βροχές στα ανατολικά τμήματα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 1 έως 15 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση και το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές στα νότια και μεμονωμένες καταιγίδες, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς στα νότια.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 1 έως 12 βαθμούς.

 

Στην Αττική, βροχές και χιόνια στα ορεινά και το πρωί στα βόρεια ημιορεινά με σταδιακή εξασθένηση, βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχερός αναμένεται ο καιρός για σήμερα Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στην Κορινθία, με εξασθένηση από τις απόγευματινές ώρες και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.