Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (18/11/2018)

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, που θα μετατρέψει σταδιακά τις χιονοπτώσεις σε βροχοπτώσεις, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα Κυριακή (18/11/2018), σε αρκετές περιοχές της χώρας.

 

Η απότομη μεταστροφή των ανέμων σε νότιους μετατρέπει ήδη, σταδιακά, τις χιονοπτώσεις σε βροχοπτώσεις από τα νότια προς τα βόρεια, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία.

 

Έτσι, οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου και οι βροχοπτώσεις που θα πάρουν τη θέση των χιονοπτώσεων αρχικά, στα νότια και σταδιακά και στις κεντρικές περιοχές, θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού.

 

Ωστόσο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα.

 

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια, με εντάσεις 5 έως 7, στα πελάγη έως 8 και στο Ιόνιο έως και τα 9 μποφόρ, κατά τόπους.

 

Οι τιμές του υδραργύρου, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά σε σταδιακή άνοδο από σήμερα.

 

Νεφώσεις, με βροχοπτώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα εντονότερες και στις παράκτιες περιοχές πιθανές έντονες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία.