Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (22/10/2018)

Τα, κατά τόπους έντονα, φαινόμενα θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, Δευτέρα (22/10/2018), σε αρκετές περιοχές της χώρας.

 

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα ενταθούν σταδιακά και αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τα ξημερώματα της Τρίτης στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

 

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σήμερα (22/10/2018) και αύριο, Τρίτη (23/10/2018).

 

Σε ισχύ και Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων, το οποίο προειδοποιεί για βορειοανατολικό άνεμο έως 7 ή και 8 μποφόρ, κατά τόπους στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο αναμένεται νότιος άνεμος εντάσεων έως και 7 μποφόρ.

 

Νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα ιδιαίτερα αυξημένες, με τοπικές βροχοπτώσεις, οι οποίες πιθανόν να ενταθούν τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 15 έως τους 21 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία.