Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (22/2/2019)

Την Παρασκευή, ο καιρός σταδιακά και από τα βόρεια αλλάζει, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά. Το Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές ή καταιγίδες (σε θαλάσσια κυρίως τμήματα) και χιόνια σταδιακά ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το Σαββατοκύριακο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή στα βόρεια και σημαντική πτώση το Σάββατο σε όλη τη χώρα, ενώ την Κυριακή παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

 

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, από το μεσημέρι βροχές και χιόνια στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 14 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή και το θερμόμετρο από 3 έως 14 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βαθμιαία τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, από το μεσημέρι βροχές και τη νύχτα χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από μείον 1 έως 16 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και βροχές κυρίως από το βράδυ, άνεμοι βορείων και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 16 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στα νότια και αργότερα στα βόρεια, άνεμοι από βόρειες και σταδιακά δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές από το απόγευμα και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 0 έως 17 βαθμούς.

 

Στην Αττική, βροχές από το βράδυ, άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Χαλάει ο καιρός σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Συννεφιά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές. Άνεμοι ασθενείς Βόρειοι Βορειοανατολικοί που από το βράδυ θα στραφούν σε Νότιους Νοτιοδυτικούς, εντάσεως 1-2 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.