Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (23/2/2019) - Πέφτει η θερμοκρασία - Χιονόνερο το βράδυ

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές ή καταιγίδες (σε θαλάσσια κυρίως τμήματα) και χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Την Κυριακή, βαθμιαία στα δυτικά και όρεια ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ τη Δευτέρα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα νοτιοανατολικά.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση τη Δευτέρα.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση το Σάββατο σε όλη τη χώρα, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

 

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, χιονόνερο ή χιονοπτώσεις με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ και η θερμοκρασία από μείον 6 έως 5 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, χιονόνερο ή χιόνι και το θερμόμετρο από 0 έως 4 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ηπειρωτικά ημιορεινά, βαθμιαία ανατολικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 1 έως 11 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, βροχές ή καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και στα ανατολικά και βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 11 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ στα δυτικά και το θερμόμετρο από 8 έως 14 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια, άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα νότια και 8 με 10 στα βόρεια. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ο υδράργυρος από μείον 1 έως 9 βαθμούς.

 

Στην Αττική, βροχές ή καταιγίδες, από το μεσημέρι χιόνια στα ορεινά, βαθμιαία στα βόρεια του νομού και το βράδυ στα βόρεια προάστια. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων από το απόγευμα 7 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

 

Συννεφιά με σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αναμένονται για σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Το βράδυ, χιονόνερο και μέσα στις πόλεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι και από το μεσημέρι Βόρειο Βορειοανατολικοί εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές των ανέμων θα ξεπεράσουν τα 55 χλμ/ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-8 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το βράδυ θα πέσει στους 3 βαθμούς Κελσίου.