Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (24/1/2019)

Με κακοκαιρία θα κυλήσει και σήμερα η ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, βροχές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές, ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και στα βορειοανατολικά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά.

Οι άνεμοι το επόμενο διήμερο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με στροφή το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και δυτικά ημιορεινά με πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι και νέα επιδείνωση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από μείον 1 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές ως το μεσημέρι και το θερμόμετρο από 5 έως 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές, ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, άνεμοι δυτικών και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 και το βράδυ 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές, από το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες και χιόνι στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 4 έως 15 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με βροχές νωρίς το πρωί και από το βράδυ καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 3 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική, από το βράδυ βροχές και πιθανώς καταιγίδες, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

 

Νεφώσεις σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται για σήμερα στην Κορινθία. Τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Νοτιοδυτικοί που στη συνέχεια θα στραφούν σε Νοτιοανατολικοί εντάσεως 2-3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.