Ισχυρές βροχές, Κορινθία, κακοκαιρία, ΕΜΥ, έκτακτο δελτίο

Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (24/2/2018)

Έκτακτο Δελτίο Επικύνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, το οποίο ισχύει από σήμερα Σάββατο (24/2/2018). Αρχικά θα επηρεαστούν από σήμερα, οι νότιες περιοχές του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες και η Κρήτη, ενώ σε πτωτική πορεία θα βρίσκονται οι τιμές της θερμοκρασίας από σήμερα και για τις υπόλοιπες ημέρες.

 

Για σήμερα, στην Κορινθία, προβλέπονται βροχοπτώσεις, που το πρωί θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονες και με μεγάλες ποσότητες νερού ανά τετραγωνικό. Χαρακτηριστικό είναι, ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται ακόμη και έως 13 χιλιοστά νερού ανά τετραγωνικό μέτρο (ή 13 τόνοι νερού ανά στρέμμα). Ωστόσο τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες, για να επανέλθουν ηπιότερα και με τοπικό χαρακτήρα, αύριο Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στην Κορινθία από τους 8 έως τους 12 βαθμούς Κελσίου. Ο άνεμος θα είναι κατα διαστήματα βόρειος, βορειοδυτικός.

 

Χειμωνιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού, σε ολόκληρη τη χώρα, αφού νέο βαρομετρικό χαμηλό πρόκειται να επηρεάσει την Ελλάδα από αύριο και από τα βρειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από σήμερα στα βόρεια και στη συνέχεια και στα κεντρικά ορεινά και σταδιακά και τα ημιορεινά. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι χιονοπτώσεις από αύριο το απόγευμα στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, προβλέπονται να είναι πυκνές και από υψόμετρα 200 μέτρων και άνω. Οι άνεμοι θα είναι κατά τόπους πολύ θυελλώδεις, έως και τα 9 μποφόρ στα πελάγη.