Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (24/2/2019) - Κυριακή με πολύ κρύο!

Την Κυριακή αναμένονται βροχές, καταιγίδες (στα νότια θαλάσσια τμήματα) και χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία όμως στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Τη Δευτέρα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Τέλος την Τρίτη, βροχές θα έχουμε μόνο στα νότια που βαθμιαία θα σταματήσουν.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τη Δευτέρα.

 

Τέλος, η θερμοκρασία, που θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, την Τρίτη θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ παγετός θα σημειώνεται στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

 

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική και βελτίωση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από μείον 9 έως 3 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις με σταδιακή βελτίωση και το θερμόμετρο από μείον 2 έως 3 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ηπειρωτικά ημιορεινά με εξασθένηση το βράδυ, ανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 3 έως 10 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και στα ανατολικά και βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ο υδράργυρος από μείον 3 έως 10 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ στα δυτικά και το θερμόμετρο από 8 έως 14 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια, άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 6 βαθμούς.

 

Στην Αττική, βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

 

Κρύο, πυκνές νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, θα είναι το κύριο σκηνικό του καιρού για σήμερα Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Από το μεσημέρι και μετά, μικρές οι πιθανότητες βροχόπτωσης ωστόσο οι νεφώσεις θα παραμείνουν. Άνεμοι Βορειοανατολικοί εντάσεως 4 - 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.