Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (25/1/2019)

Με κακοκαιρία θα κυλήσει το επόμενο διήμερο σε ολόκληρη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές την Παρασκευή, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά. Το Σάββατο, τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και την Κυριακή θα εξασθενήσουν

 

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο ως 9 μποφόρ με στροφή το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ και εξασθένηση στα υπόλοιπα. Την Κυριακή θα πνέουν σε όλη τη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή και το Σάββατο.

 

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και στα δυτικά ημιορεινά. Η θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και πιθανώς έντονες καταιγίδες με το θερμόμετρο από 7 έως 12 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές, ισχυρές καταιγίδες ως το μεσημέρι και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βόρεια ημιορεινά, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές, παροδικά ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 2 έως 14 βαθμούς.

 

 Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.

 

 Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

 

 Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 3 έως 13 βαθμούς.

 

 Στην Αττική, βροχές και παροδικά ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση το απόγευμα, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχοπτώσεις κατά διαστήματα έντονες, προβλέπονται για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, σήμερα Παρασκευή 25/1 στην Κορινθία. Άνεμοι Νότιοι Νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 (τις πρωινές ώρες) και 2 έως 3 μποφόρ από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.