Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (26/1/2019)

Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία το Σάββατο καθώς τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και την Κυριακή ως το βράδυ θα σταματήσουν. Τη Δευτέρα τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, και από το απόγευμα βροχές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και κατά περιόδους ως 7 μποφόρ.

 

Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και στα δυτικά ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 12 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και πιθανώς καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και το θερμόμετρο από 3 έως 9 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές ως το απόγευμα και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές κατά περιόδους και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 1 έως 15 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και καταιγίδες, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και χιόνι στα ορεινά με βελτίωση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 3 έως 14 βαθμούς.

 

Στην Αττική, παροδικές βροχές νωρίς το πρωί και βελτίωση στη συνέχεια, νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και στροφή σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Με ασθενείς βροχοπτώσεις ξεκινάει η ημέρα στην Κορινθία, καθώς τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές κατά τόπους που σταδιακά θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι Βόρειοι, Βορειοδυτικοί που το απόγευμα θα στραφούν σε Νοτιοδυτικοί θα πνέουν ασθενείς, εντάσεως 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 5 έως και τους 13 Βαθμούς Κελσίου.