Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (31/1/2019)

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά ημιορεινά. Την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού με πρόσκαιρες βροχές μόνο στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα, που το Σάββατο και σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο ως 8 μποφόρ, με εξασθένηση και στροφή από την Παρασκευή σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση το Σάββατο.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη και άνοδο την Παρασκευή και το Σάββατο.

 

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και δυτικά ημιορεινά με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία από μείον 1 έως 12 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές βροχές με βελτίωση το βράδυ και το θερμόμετρο από 6 έως 12 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βόρεια ημιορεινά, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 3 έως 15 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές βροχές και καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ, άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, πρόσκαιρες βροχές και χιόνι στα ορεινά με βελτίωση το μεσημέρι. Ο υδράργυρος από 3 έως 14 βαθμούς.

 

Στην Αττική, τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές ως το μεσημέρι, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως τις μεσημεριανές ώρες αναμένουμε σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στην Κορινθία. Οι άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ, θα πνέουν Νότιοι Νοτιοδυτικοί και το απόγευμα θα στραφούν σε Δυτικούς Βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.