Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (3/2/2019)

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή με ηλιοφάνεια, τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές στα δυτικά και στα βόρεια. Τοπικά στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Τη Δευτέρα τοπικές βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ την Τρίτη σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και νότια κυρίως χώρα και χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα δυτικά και νότια πελάγη 8 και πιθανώς 9 μποφόρ, οπότε θα ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και μικρή πτώση τη Δευτέρα.

 

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και η θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένη συννεφιά με πιθανότητα βροχής και το θερμόμετρο από 5 έως 17 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και η θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και ο υδράργυρος από 1 έως 20 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με λίγα σύννεφα, νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 20 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με συννεφιά κατά περιόδους και ο υδράργυρος από 2 έως 19 βαθμούς.

 

Στην Αττική, ήλιος με αραιές νεφώσεις, νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων από το μεσημέρι και μετά αναμένονται για σήμερα Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Οι άνεμοι, θα πνέουν Νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.