Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (6/2/2019)

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιόνια θα πέσουν κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ την Παρασκευή σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

 

Οι άνεμοι το επόμενο διήμερο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση την Πέμπτη και στροφή την Παρασκευή σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.

 

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και δυτικά ημιορεινά. Η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες με το θερμόμετρο από 6 έως 12 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με βελτίωση το απόγευμα, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 3 έως 16 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 17 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 7 με 9 μποφόρ στα νότια το πρωί και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με χαλάζι και χιόνια στα ορεινά και βόρεια ημιορεινά. Ο υδράργυρος από 6 έως 14 βαθμούς.

 

Στην Αττική, βροχές και κατά περιόδους ισχυρές καταιγίδες με χαλαζόπτωση, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται για σήμερα 6 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί Βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.