Ο καιρός στο Λουτράκι και την Κορινθία το διήμερο της Πρωτοχρονιάς 2019

Μετά από τα “Λευκά” Χριστούγεννα που επεφύλαξε ο καιρός για τις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου 2018, έρχεται και ο… χιονισμένος Άγιος Βασίλης, την πρωτοχρονιά του 2019.

 

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι υπάρχει πιθανότητα για νιφάδες χιονιού, ακόμη και σε παραλίες, κάτι που ισχύει και για την Κορινθία και το Λουτράκι, αλλά δεν είναι ακόμη, σίγουρη η πρόσγνωση, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την πάντα έγκυρη ομάδα PeloponneseWeather, για το διήμερο της Παραμονής (31 Δεκεμβρίου 2018) και της πρώτης ημέρας του 2019:

 

Για τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018:
Από τις πρωινές ώρες θα βρέχει στην Πελοπόννησο και θα χιονίζει στα ορεινά της. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα εκτός της Θράκης και του ΒΑ Αιγαίου.

 

Από τις απογευματινές ώρες, της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα νότια. Αντίθετα στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά Ελλάδα θα επικρατήσουν έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά.

 

Στη συνέχεια, τη νύχτα προς την αλλαγή του έτους θα χιονίζει σε όλα τα πεδινά των παραπάνω περιοχών και κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

 

Για την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019:
Κακοκαιρία θα επικρατεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας και κεντρικής Πελοποννήσου της Στερεάς και της Θεσσαλίας, ενώ υπογραμμίζεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους, θα είναι έντονα.

 

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί τη Δευτέρα (31 Δεκξεμβρίου 2018), αλλά την Τρίτη θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις.

 

Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση, δεν θα ξεπερνάει τους 6 με 8 βαθμούς στα κεντρικά και τους 12 στις νότιες περιοχές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω της χαμηλής προβλεψιμότητας, που παρατηρείται, από τα προγνωστικά μοντέλα, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ελαφρώς πιο ισχυρά ή πιο ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες ημέρες, οπότε και αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας, είναι πιθανόν οι κατά τόπους συνθήκες να φέρουν το χιόνι ακόμη και… ως το κύμα!

 

Newsroomloutraki365

Με πληροφορίες από την ομάδα PeloponneseWeather