O Λέγγας “αδειάζει” τον Σταματόπουλο για το νερό

Μία δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας στον Σπύρο Σταματόπουλο για την υδροδότηση του Κιάτου, και μάλιστα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού. Μιλώντας στην τηλεόραση του Ηλέκτρα και την εκπομπή «9live» με την Τζένη Σουκαρά ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» αποκάλυψε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, η οποία βάζει το θέμα της υδροδότησης στις πραγματικές του διαστάσεις.

 

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει πως ο Δήμος Σικυωνίων δεν μπορεί να παίρνει νερό από τις πηγές της Δρίζας, που είναι και το ζητούμενο, όλο το χρόνο, όπως συμβαίνει με την Κόρινθο. Αντίθετα μπορεί να παίρνει μόνο για διάστημα 135 ημερών και ειδικότερα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου. Αλλά ακόμα και γι αυτή την άντληση απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ΔΕΥΑ Κορίνθου, η οποία, πάντως, για την ώρα συναινεί. Γίνεται, λοιπόν, σαφές πως όταν ο κ. Σταματόπουλος μιλά για υδροδότηση του Κιάτου (και μάλιστα μόνο της παραλιακής ζώνης της πόλης και όχι και των χωριών της Δημοτικής Ενότητας) δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού το καθαρό νερό από τις πηγές θα έρχεται για λιγότερο από μισό χρόνο και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ανάγκες κατανάλωσης θα είναι μικρότερες.

 

Έχει αξία να πούμε πως ακόμα και η πρόσφατη ανακοίνωση υδροδότησης από τις γεωτρήσεις φαίνεται πως έχει πολλά προβλήματα με δεδομένο πως η ίδια απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Λέγγα, επιτρέπει στην ΔΕΥΑ Σικυωνίων να αντλεί νερό μόνο από μία γεώτρηση και συγκεκριμένα από την γεώτρηση στο Κεφαλάρι.

 

 

 πηγή: sfedona.gr