Ο μισός πληθυσμός της FYROM επισκέφτηκε την Ελλάδα το 2017

Η Ελλάδα αποτελεί, σταθερά,  τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους κατοίκους της FYROM,  σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Τα νούμερα έδειξαν ότι για την φετινή χρονιά οι αφίξεις επισκεπτών από την γειτονική χώρα καταγράφουν σημαντική αύξηση. Η Τουρκία έρχεται δεύτερη στην προτίμησή τους για διακοπές.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσία της FYROM ο αριθμός όσων πέρασαν τα σύνορα με την Ελλάδα ανέρχεται σε 1.017.882 το 2017, αυξημένος κατά 10% σε σύγκριση με το 2016, στην διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν 974.561 ταξιδιώτες. Τα νούμερα είναι πράγματι εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς ότι ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 2.073.702

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της FYROM, σύμφωνα με τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία των Σκοπίων, το ενδιαφέρον των πολιτών της χώρας για την Ελλάδα παρέμεινε αναλλοίωτο, παρά το γεγονός της αύξησης της τιμής των τουριστικών καταλυμάτων. Top επιλογή για τους τουρίστες από την FYROM αποτελεί η Χαλκιδική.

 

Πηγή; protothema.gr