Ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας με τον Γιώργο Δέδε

Ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος κατεβαίνει στον στίβο των Περιφερειακών εκλογών διεκδικώντας τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με τον συνδυασμό “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” του Γ.Γ. Υποδομών και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργου Δέδε.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος είναι από το Σεπτέμβριο του 2010 αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λουτρακίου.

 

 

Γεννήθηκε το 1986 στο Λουτράκι και είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Τον Ιούνιο του 2010 απέκτησε πτυχίο Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας και πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με άριστα παμψηφεί.

 

 

Το 2011 απέκτησε το Δίπλωμα Κλαρινέτου με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών.

 

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης από τον πρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών Dr. Leon J. Bly στην Σίνδο, την Κω και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σεμινάρια κλαρινέτου με τον Σπύρο Μουρίκη στην Κέρκυρα.

 

 

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών (Wasbe).

 

 

Έχει διατελέσει μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Παλαιού Φαλήρου και της Φιλαρμονικής Νίκαιας. Επίσης της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Ορχήστρας δωματίου του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε παραστάσεις μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής, στο Πρυτανείο του Πανεπιστημίου, στον καθολικό ναό Πειραιά κ.α.

 

 

Έχει διακριθεί στους μουσικούς Πελοποννησιακούς αγώνες, αποσπώντας δύο φορές βραβείο στο Κλαρινέτο.

 

 

Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική ορχήστρα Vanguardia, την Ορχήστρα δωματίου Πετρούπολης, την Ορχήστρα δωματίου Πάραλος, την Ορχήστρα του συλλόγου των αρχιμουσικών και διάφορες άλλες Φιλαρμονικές.

 

 

Είναι καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου. Παράλληλα διδάσκει Κλαρινέτο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα και στο Βυζάντιο Ωδείο Μεγάρων.

 

 

Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει τα μουσικά αφιερώματα της χορωδίας και ορχήστρας του Λυκείου Λουτρακίου για το Μίκη Θεοδωράκη και το Χρήστο Λεοντή.

 

 

Παράλληλα, έχει συνεργαστεί ως αρχιμουσικός σε συναυλίες με τραγουδιστές και μουσικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, όπως επίσης με τη Νίνα Λοτσάρη, τη Φωτεινή Δάρρα, τη Μελίνα Ασλανίδου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Μπάση κ.ά.

 

 

Τον Ιούλιο του 2013 ενορχήστρωσε και διεύθυνε στο θέατρο Badminton την παράσταση της όπερας Carmen του Bizet σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco.

 

 

Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, ιδρυτής και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Loutraki Festival.

 

 

Την περίοδο Σεπτέμβριος 2016 – Αύγουστος 2017 διετέλεσε καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου.