Ο πολιτικός αρχηγός που «τελειώνει» μετά τις εκλογές

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν σχολιάσει την κρισιμότητα των σημερινών εθνικών εκλογών, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και με τους δικούς του όρους. Η έκκληση για προσέλευση στις κάλπες είναι μαζική, καθώς η έντονη ζέστη και το γεγονός πως είμαστε ήδη σε προχωρημένο καλοκαίρι ωθεί πολλούς ψηφοφόρους στο δίλημμα εκλογικό τμήμα ή παραλία να κλίνουν προς το δεύτερο.

 

Για κάποιους όμως η σημερινή διαδικασία των βουλευτικών εκλογών θα είναι καθοριστική, όχι μόνο για το κόμμα τους αλλά κυρίως για τους ίδιους. Υπάρχουν προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής που ενδεχομένως απόψε το βράδυ να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της κάλπης ως μήνυμα εξόδου ή αποστράτευσης και να μπουν στη διαδικασία- αν δεν έχουν ήδη μπει- να αναζητήσουν τη διάδοχη κατάσταση στο κόμμα τους.

 

Σε τέτοιο κλίμα αναφέρουν οι πληροφορίες κινείται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος φέρεται να σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση και την ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων.

 

Όπως γράφει η εφημερίδα «Παρόν», αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και η Ένωση Κεντρώων μείνει εκτός Βουλής, τότε τίποτα δεν θα είναι πλέον ίδιο για το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή του. Άλλωστε και σε αυτό το σενάριο, ο Βασίλης Λεβέντης θα έχει πιστωθεί τη μεγάλη επιτυχία, έπειτα από πολύχρονη προσπάθεια, της εισόδου του κόμματός του στη Βουλή.

 

Εάν λοιπόν η Ένωση Κεντρώων δεν καταφέρει να ανανεώσει την κοινοβουλευτική της παρουσία, είναι πιθανό ο Βασίλης Λεβέντης να σκεφτεί την αποχώρησή του από την ηγεσία της και να εξετάσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, το πλαίσιο της ανανέωσης στο κόμμα του.

 

Τομ «Παρόν» αναφέρει πως η αρχηγία, στο ενδεχόμενο αυτό, θα παραδοθεί στον θετό γιο του Μάριο Γεωργιάδη.

 

Αυτό που μπορεί να αναβάλει την απόφαση αυτή, εκ μέρους του κ. Λεβέντη, είναι το ενδεχόμενο η κάλπη να μη βγάλει αυτοδύναμη ή έστω ισχυρή κυβέρνηση και να είναι ανοιχτό το σενάριο για διεξαγωγή νέων εκλογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ