Ο Ρουβίκωνας κυκλοφορεί με λεωφορεία και η αστυνομία ...θεατής

Ανεπάρκεια των μέτρων φύλαξης ευπαθών στόχων και κυρίως της ανταπόκρισης μετά από καταδρομικές ενέργειες.

 

 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής φαίνεται να έχει χάσει το… λεωφορείο αντιμετώπισης της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, την ώρα που τα μέλη του χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο για να την αιφνιδιάσουν και να αναδείξουν την ανεπάρκεια των μέτρων φύλαξης ευπαθών στόχων και κυρίως της ανταπόκρισης μετά από καταδρομικές ενέργειες.

 

Παρά τα πληροφοριακά δελτία ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών, που χαρακτήριζαν ως «μόνιμο» στόχο το Τουρκικό Προξενείο, η αστυνομία παρέμεινε αδρανής σε μία ακόμη καταδρομική ενέργεια, με την είδησή της να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στον Τύπο της γειτονικής χώρας σε μία περίοδο τεταμένων έως επικίνδυνων σχέσεων με την Ελλάδα.

 

Περίπου 15 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, εμφανίζονται στο βίντεο που δημοσιοποίησαν οι ίδιοι, να βρίσκονται μέσα στο αστικό λεωφορείο… A7 και να προσεγγίζουν το προξενείο που βρίσκεται στην οδό Βασ. Παύλου στο Π. Ψυχικό. Κάποια στιγμή μπροστά στους έκπληκτους επιβάτες φορούν φωσφορίζοντα γιλέκα για να προσομοιάζουν με… υπαλλήλους του δήμου.

 

Βγαίνουν από το λεωφορείο και κινούνται γρήγορα προς το Τουρκικό Προξενείο. Δύο αστυνομικοί με πολιτικά βγαίνουν από συμβατικό όχημα της αστυνομίας, ενώ δύο ένστολοι παραμένουν άπραγοι στο πέρασμά τους. Οι νεαροί εκτοξεύουν τις… βόμβες χρωμάτων και φεϊγβολάν και μερικά δευτερόλεπτα φεύγουν και πάλι όπως ήρθαν με λεωφορείο!

 

Η αστυνομική «γκάφα» συνεχίστηκε, καθώς οι πληροφορίες διαφυγής με λεωφορείο οδήγησε τις αστυνομικές δυνάμεις στην ακινητοποίηση ενός «άσχετου» τέτοιου οχήματος έξω από ξενοδοχείο της Λ. Κηφισίας. Το ίδιο «άσχετα» ήταν και τα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν από το εσωτερικό του, καθώς λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στην καταδρομική ενέργεια, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν από τους… 10 αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το προξενείο. Άλλοι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν υπολείμματα των.. μπαλονιών χρώματος και φεϊγβολάν προκειμένου να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν ανάδειξη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

 

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, ενός πρωταγωνιστικού μέλους του Ρουβίκωνα: «Κάτι άσχετους κατέβασαν από λεωφορεία και τους τραβολογάνε στη ΓΑΔΑ. Οι κινήσεις του Ρουβίκωνα είναι γνωστό ότι οργανώνονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην συλλαμβάνεται κανείς. Όλοι οι σύντροφοι έφυγαν από το Ψυχικό χωρίς κανένα πρόβλημα». Πριν από μερικές μέρες είχε δώσει και «συμβουλές»: «Συμβουλή σε όσους έχουν αναλάβει καθήκοντα φύλαξης σε δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια που είναι στόχοι λόγω του ότι στεγάζουν αντικοινωνικούς φορείς. Αν αντιληφθείτε ότι στον χώρο που φυλάτε έχουν εισέλθει μέλη του Ρουβίκωνα προσποιηθείτε ότι κοιμάστε»...

 

Το περιστατικό προκάλεσε εκ νέου την οργή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ως προς τον αστυνομικό σχεδιασμό φύλαξης και κυρίως στην έλλειψη ανταπόκρισης μετά την ενέργεια καθώς δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις: «Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

 

Ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του, αποδίδει την ενέργειά του στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην Αφρίν της Συρίας: «Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται...».

 

Η καταδρομική ενέργεια στο Τουρκικό Προξενείο, ήταν η τέταρτη της αναρχικής συλλογικότητας σε στόχο τουρκικού ενδιαφέροντος. Είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις στις 6 Φεβρουαρίου 2018, στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 στα γραφεία της Turkish Airlines στον Άλιμο, καθώς και τον Αύγουστο του 2016, επίθεση με μπογιές στην Τουρκική πρεσβεία.

 

TheToc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ