Ο Βαρθολομαίος κάλεσε την Ελληνίδα πρόξενο για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, για ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

 

Όπως φαίνεται, είναι έντονη η δυσφορία επικρατεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, για τα όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

Πηγές από το Φανάρι σημείωναν πως το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση για την επικείμενη συμφωνία.

 

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα περιμένει να δει τι περιλαμβάνει η επίμαχη συμφωνία, προκειμένου να αποφασίσει αν θα αντιδράσει ή όχι.

 

Μάλιστα, κύκλοι απο το Φανάρι επισημαίνουν ότι «όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενημερωθεί αρμοδίως και επισήμως, για τις προθέσεις πολιτείας και Ελλαδικής Εκκλησίας, θα τις θέσει υπ’ όψιν της Συνόδου, που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επισήμως».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ