Ο «υπερήφανος» αρχηγός της Αστυνομίας στο Μάτι έγινε γενικός γραμματέας με τη Νέα Δημοκρατία

Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη θέση προκαλεί έκπληξη καθώς ο κ. Τσουβάλας δήλωνε υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αστυνομία την υπόθεση στο Μάτι.

 

 

«Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Εκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε τον Ιούλιο του 2018, μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του ΠολίτηΚώνσταντίνος Τσουβάλας. Εκείνη την περίοδο όμως ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας ήταν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη θέση προκαλεί έκπληξη καθώς ο κ. Τσουβάλας δήλωνε υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αστυνομία την υπόθεση στο Μάτι, προκαλώντας - εκείνη την περίοδο- τα πυρά της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

 

 

Μάλιστα τότε η Νέα Δημοκρατία είχε εκδόσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

 

 

Ακολουθεί η επίμαχη δήλωση:

 

 

 

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ