Οι 3 αυτοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες

Αυτοκτονίες που δεν είχαν ως κίνητρο το οικονομικό κριτήριο

 

 

Τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Μια στο Ελληνικό, μια στο Νέο Κόσμο και μια αυτοκτονία στη Κρήτη «πάγωσαν» το πανελλήνιο. Τι το διαφορετικό είχαν όμως αυτές οι αυτοκτονίες;

 

 

Τα χρόνια των Μνημονίων και τις κρίσης, η αυτοκτονία στην Ελλάδα δεν είναι ένα θέμα που ακούμε για πρώτη φορά. Ένα θέμα τόσο ευαίσθητο, που έχει πάψει όμως πλέον να μας αγγίζει όσο παλιά. Γιατί; Ίσως γιατί τα τελευταία χρόνια οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα ετησίως πάνω από 600 συνάνθρωποι μας. Συνολικά μάλιστα από το 2010 έως το 2015 που η κρίση ήταν στο αποκορύφωμα της περίπου 3.000 άνθρωποι στην Ελλάδα αφαίρεσαν την ίδια τους τη ζωή.

 

 

Την εβδομάδα αυτή όμως, 3 αυτοκτονίες συγκλόνισαν το Πανελλήνιο και οι λόγοι απείχαν πολύ από το οικονομικό.

 

 

 

Τραγωδία στο Νέο Κόσμο με γυναίκα και παιδί που έπεσαν από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Τρίτη 19 Μαρτίου, μια μητέρα αποφασίζει να βάλει τέλος τόσο στην ίδια της τη ζωή, όσο και στη ζωή της 4χρονης κόρης της.

Μια μητέρα ηλικίας 44 ετών στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο, αποφασίζει να κάνει βουτιά από το μπαλκόνι αφού πρώτα έχει ρίξει το παιδί της. Η γυναίκα πεθαίνει επιτόπου, ενώ το μωρό μεταφέρετε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώνεται ο θάνατος του.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως είδε την μητέρα να βγάζει το παιδί έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού και ενώ προσπαθεί να την μεταπείσει τελικά να το ρίχνει στο κενό και έπειτα να πηδάει και αυτή.

 

 

 

 

Η μαρτυρία της και η κίνηση που επέλεξε να κάνει αφού πέταξε το μωρό στο κενό ανατριχιαστικές.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 η μητέρα βλέποντας το παιδί να πέφτει πάνω στα δέντρα αποφάσισε να αλλάξει τη φορά του κορμιού της κι έπεσε πιο αριστερά με αποτέλεσμα να βρεθεί πιο κοντά στα κάγκελα και να πέσει κατευθείαν στο οδόστρωμα ώστε να είναι ακαριαίος ο θάνατος.

 

 

«"Γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα;" Μου λέει: "Βγάλτε τα γυαλιά δεν βλέπετε καλά, δεν το έχω έξω από τα κάγκελα", μα εσάς... λέω "βλέπω τα πόδια σας μέσα από τα κάγκελα και το κορμάκι του παιδιού είναι έξω από τα κάγκελα' μου λέει όχι, γυρίζω στον μεγάλο μου τον γιο και του λέω: 'αγόρι μου βλέπεις αυτό που βλέπω είναι έξω από τα κάγκελα το μωρό;", "ναι" μου λέει μαμά και εκείνη την ώρα το πετάει. Άρχισα και φώναζα και μετά έκρυψα τα παιδιά στη γωνία να μην δουν το υπόλοιπο και τη βλέπω με το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα και της φώναξα: "σε παρακαλώ μην τον κάνεις, μην πηδήξεις" και της λέω... "πες μου εγώ τι μπορώ να κάνω;" και μου λέει: "δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ" και πήδηξε και αυτή», είπε μάρτυρας.

 

 

Ο σύζυγος της κατέθεσε στην αστυνομία και ανέφερε πως η σύζυγος του δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και πως η σχέση τους ήταν άψογη.

 

 

«Είχα μια πολύ καλή σχέση με την γυναίκα μου, μια ήρεμη ζωή και μια ευτυχισμένη οικογένεια. Ποτέ δεν είχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Ούτε φάρμακα έπαιρνε, ούτε είχε νοσηλευτεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε. Δεν αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα. Ήμασταν αγαπημένοι. Λίγη ώρα πριν γυρίσω στο σπίτι μου, είχαμε ανταλλάξει κάποια γραπτά μηνύματα στο κινητό, όπως κάθε μέρα. Δεν είχα καταλάβει κάτι διαφορετικό στην συμπεριφορά της», δηλώνει.

 

 

Γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αδερφός της γυναίκας , υπογραμμίζοντας πως είχαν μια ωραία οικογένεια. «Ποτέ δεν μου είχε αναφέρει ότι κάτι την απασχολεί. Ήταν αγαπημένοι. Από όσο γνωρίζω δεν είχαν τσακωμούς, ούτε κάποιο οικονομικό πρόβλημα. Είχαν μία απλή ήρεμη ζωή με αγάπη. Είχαμε επικοινωνήσει μέσα στην ημέρα και δεν μου είπε κάτι που να με βάλει σε σκέψεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τι την ώθησε σε αυτήν την πράξη», είπε.

 

 

 

Αυτοκτονία 17χρονου στην Κρήτη

Τετάρτη 20 Μαρτίου, ένας ανήλικος μαθητής από την Κρήτη, αυτοπυρπολείται και βάζει τέλος στην ίδια του την ζωή.

 

 

Τι μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί σε αυτή την ηλικία στο να αφαιρέσει την ζωή του; Ποιο ήταν το κίνητρο του;

 

 

Το ανήλικο παιδί αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης που περνούσε.

 

 

Το σημείωμα του δίνει εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και συγκλονίζει.

Με κόκκινο στυλό επιλέγει να αφήσει αυτό ο τελευταίο του μήνυμα.

Ο 17χρονος μαθητής λίγη ώρα πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στο πρόσωπό του κάθισε στο γραφείο του και πήρε ένα κόκκινο στυλό γράφοντας στην λευκή κόλλα από χαρτί τους λόγους για τους οποίους θα έδινε τέλος την ζωή του.

«Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά δεν μπορώ να ζήσω άλλο χωρίς την…», ήταν η αρχή του σημειώματος.

 

 

 

 

Η ερωτική απογοήτευση φέρεται να τον είχε φέρει στα όρια της απελπισίας ενώ στη συνέχεια του σημειώματος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα τον βασάνιζαν το τελευταίο διάστημα.

Ο άτυχος νεαρός μόλις ολοκλήρωσε το γράμμα πήρε το όπλο, το έβαλε κάτω από το πηγούνι του και πάτησε την σκανδάλη.

 

 

Η οικογένεια του δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τους βρήκε. Οι γονείς αλλά και ο αδερφός του 17χρονου που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως το νεότερο μέλος της οικογένειάς τους δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Οι πληροφορίες θέλουν το άψυχο σώμα του μαθητή να βρήκε ο πατέρας του ενώ αμέσως στο σημείο κλήθηκε η μητέρα αλλά και ο αδερφός του.

 

 

Συνταξιούχος πυροβολεί τη σύντροφο του και βάζει τέλος στη ζωή του

Πέμπτη 21 Μαρτίου και εδώ έχουμε μια διαφορετική περίπτωση. Ένας ηλικιωμένος στο Ελληνικό πυροβολεί την σύντροφο του και μετά βάζει τέλος στην ζωή του.

 

 

Ο ηλικιωμένος άνδρας, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, έπειτα από έντονη λογομαχία που είχε με τη σύντροφό του την πυροβόλησε, στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι του, σε παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, και αυτοπυροβολήθηκε.

Η γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει αλλά κατέρρευσε λόγω των σοβαρών τραυμάτων της και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

 

 

 

 

Και οι δύο διακομίστηκαν σοβαρά τραυματισμένοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Ασκληπιείο» της Βούλας όπου και κατέληξαν.

Οι περιγραφές ανατριχιαστικές. Η άτυχη γυναίκα «Δεν πρόλαβε να κάνει μια απόσταση 10-15 μέτρων, μπήκε σε ένα ταξί που περίμενε πελάτη και στη συνέχεια κατέρρευσε», αναφέρθηκε στο δελτίο του ΑΝΤ1.

 

 

Ο οδηγός του ταξί δεν βοήθησε την γυναίκα και αναφέρει για τα όσα συνέβησαν: «με πυροβόλησαν, με πυροβόλησαν, με σκοτώνουν» και επειδή σοκαρίστηκε και δεν μπορούσε να την βοηθήσει, της είπε να φύγει από το όχημα. Η άτυχη γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο και λίγα μέτρα πιο πέρα κατέρρευσε επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

 

 

«Βγήκε έξω μία κυρία αιμόφυρτη, τρέχοντας προς το μέρος μου. Ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο. "Με σκότωσε, με σκότωσε, με σκότωσε" είπε» σημείωσε ο ταξιτζής.

«Πήγα δεξιά στο συνοδηγό και ανοίγω την πόρτα και λέω "κυρία βγείτε έξω". Τότε ακούσαμε δύο κρότους. Από όπλο μάλλον. Μόνο η γυναίκα βγήκε έξω, δεν είδα τον άνδρα. Ήταν αρκετά χτυπημένη. "Με σκότωσε, με σκότωσε, βοήθησέ με" μου είπε» περιέγραψε ο ίδιος.

 

 

 

 

Όσον αφορά το υπόβαθρο της σχέσης των δύο ατόμων, στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι η γυναίκα ήταν χρόνια στο σπίτι, καθώς φρόντιζε οικεία πρόσωπα του απόστρατου αξιωματικού. Μάλιστα, οι δύο τους είχαν παντρευτεί πρόσφατα.

Οι 3 περιπτώσεις συνέβησαν με διαφορά 3 ημερών, μέσα σε αυτές τις μέρες συνέβησαν πολλές ακόμααυτοκτονίες ωστόσο αυτές πραγματικά συγκλόνισαν την χώρα. Είναι από τις ειδήσεις που σίγουρα δεν θέλουμε να υπάρχουν.

news.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ