Οι εργαζόμενοι του Spa Λουτρακίου παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Συνάντηση όλων των εργαζομένων του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Κώστα Λογοθέτη, τον ταμία του ΕΚΛ, Χρήστο Ντούκα, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών (ΟΣΕΤΥΠ), Γιάννη Λογοθέτη αλλά και την εκπρόσωπο της Λαϊκής Ενότητας Κορινθίας, Μαίρη Ρίσκα, πραγματοποιήθηκε στις 8 το απόγευμα της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου στο δεύτερο όροφο του κτιρίου.

 

Στη συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, μοναδικό θέμα συζήτησης, ήταν το εργασιακό μέλλον των 38 εργαζομένων, λόγω των γεγονότων που έχουν προκύψει μετά την κατάσχεση αντικειμένων αξίας του Υδροθεραπευτηρίου την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, από τον εργολάβο της Αλέξανδρος Τεχνική, Γιώργο Βλάχο και την πολιτική πρόθεση του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη να κλείσει το Spa. 

 

Τη συζήτηση ξεκίνησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος αποκάλυψε παρουσία των εργαζομένων ότι σε συνομιλία που είχε το Σάββατο με το Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, του μεταφέρθηκε η πρόθεσή του, να κλείσει το Spa τη Δευτέρα. Ο ίδιος, όπως εξήγησε. είχε αντίθετη άποψη και προσπάθησε να μεταπείσει το Δήμαρχο, κάτι που κατάφερε τελικά με τη βοήθεια τόσο του Ηλία Κοφινά όσο και της Μαίρης Ρίσκα από τη Λαϊκή Ενότητα που βρέθηκαν στο Spa το Σάββατο. "Είμαστε εδώ σήμερα, για να δηλώσουμε στην πράξη και επισήμως τη στήριξή μας σε όλους εσάς που δίνετε ένα δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα ενάντια στην εργασιακή τρομοκρατία που δέχεστε καθημερινά. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το δικαίωμά σας στην εργασία, κόντρα στην υπόλοιπη αν μη τι άλλο περίεργη καθημερινότητα που βιώνει η Δημοτική Επιχείρηση", ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρότεινε δε, τη δημιουργία μιας 5μελούς επιτροπής για την όσο το δυνατόν πιο άμεση συνεννόηση των εργαζομένων με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου.

 

Δεύτερος κατά σειρά, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών (ΟΣΕΤΥΠ), Γιάννης Λογοθέτης, ο οποίος παρευρέθηκε ως προσκεκλημένος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου λόγω της εμπειρίας του σε εργασιακά θέματα και επειδή συνεργάζεται με τις καλύτερες νομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

"Η παρουσία μου εδώ σήμερα έχει να κάνει με πρακτικά θέματα και όχι με θεωρία και ευχολόγια. Όπως έχω πει πολλές φορές και στους εργαζόμενους των Καζίνο, οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν τα προβλήματα είναι αδύνατο να βρουν τη λύση. Τη λύση θα την βρούμε εμείς. Όλοι μαζί. Να είστε σίγουροι", ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε ότι η μόνη ελπίδα που έχουν για να ορίσουν τη μοίρα και το μέλλον τους, είναι να οργανωθούν και να ορίσουν την 5μελή επιτροπή που πρότεινε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, η οποία θα έχει την ευθύνη όλου του συντονισμού και επιφορτισμένη με το να καταφέρει να συνασπίσει όσους τους εργαζόμενους στο Spa κάτω από μία ομπρέλα θεσμική, συνδικαλιστική και νομική. "Είναι γεγονός, ότι στο Spa, υπάρχει μια κατάσταση με εργαζόμενους δύο ταχυτήτων (μόνιμοι και συμβασιούχοι). Σίγουρα τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες σας είναι πολλά και παίζονται από πολλούς. Οι νομικές υπηρεσίες της ΟΣΕΤΥΠ από σήμερα είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να αποτελέσουν τον οδηγό των επόμενων ενεργειών σας. Προς το παρόν δεν θα πω άλλα πράγματα αλλά ξεκαθαρίζω ότι από σήμερα είμαι στη διάθεση όλων για οποιοδήποτε νομικό ή εργασιακό θέμα χρειαστούν, είτε είναι μόνιμοι είτε συμβασιούχοι", ξεκαθάρισε. Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους, να είναι συντεταγμένοι και υπό την ασπίδα του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου.

 

Τελευταία, μίλησε η εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, Μαίρη Ρίσκα. "Είμαστε όλοι εδώ γιατί θέλουμε το Spa ανοιχτό. Είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου όσο το Spa είναι ανοιχτό. Όποιος έχει όμως δεύτερες σκέψεις θα μας βρει αντιμέτωπους. Και σε προσωπικό επίπεδο και σε κομματικό. Πρέπει όλοι να μπούμε μπροστά για να διαφυλάξουμε αυτό το στολίδι της πόλης. Αν θέλουν να το κλείσουν, είναι δεδομένο ότι θα βρουν τους πάντες απέναντί τους", τόνισε χαρακτηριστικά στη σύντομη ομιλία της.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, Κώστα Λογοθέτη, έγινε δεκτή από όλους τους εργαζόμενους του Υδροθεραπευτηρίου, που στη συνέχεια εξέλεξαν ως μέλη της επιτροπής, τους Γλέζο Νικόλαο, Βασιλική Λάγιου Νικολοπούλου, Χαράλαμπο Βαρελά, Μαρία Παύλου και Ντόκα Παναγιώτη.