Οι κρατούμενοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα έχουν πράγματα να πουν

Από το Μάρτιο του 2017 μέχρι και πριν λίγους μήνες οι κρατούμενοι του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. έλεγαν ασταμάτητα ιστορίες.

 

 

Για τη ζωή τους πριν και μετά τη φυλακή, για τις κοινωνικές τους αντιλήψεις, αλλά και για πράγματα πολύ προσωπικά που δύσκολα θα μοιραζόταν κανείς μπροστά σε μια κάμερα που γράφει. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πες μου μια Ιστορία» οι διηγήσεις αυτές έγιναν μικρά ντοκιμαντέρ, που γύρισαν και σκηνοθέτησαν μόνοι τους οι συμμετέχοντες στα πλαίσια της παρέμβασης του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Στροφή.

 

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίησή της: για το Exile Room που τη σχεδίασε, για το ΚΕ.Θ.Ε.Α. Στροφή που συνεργάστηκε στην διοργάνωση, αλλά και για το Ε.Κ.Κ.Ν.Α. που μοιράζεται για πρώτη φορά ένα μικρό δείγμα με το κοινό.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Τα τέσσερα διμηνιαία εργαστήρια του προγράμματος «Πες μου μια Ιστορία» πραγματοποιήθηκαν υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ενώ ο Χρήστος Γιαννακόπουλος και ο Γιώργος Σαβόγλου έδωσαν στους συμμετέχοντες μια γεύση από μοντάζ. Το συντονισμό ανέλαβαν οι Δέσποινα Παυλάκη και η Βάλερυ Κοντάκου (Exile Room).

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Πηγή: ekkna.netTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
1 + 10 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.