Οι λύσεις για τα εντερικά παράσιτα

 

 

Η λύση είναι η διατροφή

 

Η αυστηρή δίαιτα είναι ένας βέβαιος τρόπος για να εξαλείψετε τα παράσιτα, καθώς ευδοκιμούν με ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Πράγματα που πρέπει να εξαλείψετε και να αποφύγετε τελείως:

  • Ζάχαρη και γλυκά
  • Αλκοόλ
  • Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

 

 Ελαττώστε την κατανάλωση υδατανθράκων που περιέχει το ραφιναρισμένο αλεύρι (άσπρο ρύζι, ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα, κτλ.)

Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με βασικά θρεπτικά συστατικά στην διατροφή μας, όπως είναι:

  • Το σκόρδο, είναι εξαιρετικό αντιπαρασιτικό. Πρέπει να το καταναλώνετε ωμό σε καθημερινή βάση. Αν σας δυσκολεύει η χώνεψή του, μπορείτε να το αλείψετε στο τοστ σας. Επίσης στα σουπερμάρκετ μπορείτε να βρείτε κάψουλες και συμπληρώματα σκόρδου.
  • Οι σπόροι κολοκύθας αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για την καταπολέμηση των παράσιτων. Πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 30 σπόρους από ωμές κολοκύθες καθημερινά. Μπορείτε να τους αλέσετε και να τους αναμίξετε με άλλες τροφές, αν επιθυμείτε.
  • Οι σπόροι παπάγιας – φτιάξτε ένα πρωινό σμούθι με παπάγια, προσθέτοντας σπόρους κολοκύθας, νερό και μια πρέζα στέβια για γεύση.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, μεταξύ των γευμάτων μπορούμε να πίνουμε εγχύματα με θυμάρι, ρίγανη και χαμομήλι. Ένας συνδυασμός που σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική άμυνα κατά των παράσιτων ενώ παράλληλα θα τα εξουδετερώσει.

Φροντίδα του εντέρου

Η καλύτερη πρόληψη είναι να διατηρήσετε την σωστή λειτουργία του εντέρου σας, ώστε να αποφύγετε την συνεχή διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Τα φυσικά συμπληρώματα και η υγιής διατροφή με φρέσκα φρούτα και λαχανικά θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα.

  • Για την δυσκοιλιότητα, θα πρέπει να καταναλώνετε λιναρόσπορο, δαμάσκηνα και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πίτουρο. Παράλληλα, θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό κατά την διάρκεια της ημέρας.
  • Για την διάρροια, οι φυσικές θεραπείες περιλαμβάνουν άσπρο ρύζι (βρασμένο/μαγειρεμένο στον ατμό, χωρίς βούτυρο ή λάδι), πράσινο τσάι, ή συμπλήρωμα φυτικού άνθρακα.

Από την άλλη πλευρά, τα εντερικά παράσιτα είναι γνωστό ότι μεταβάλλουν την εντερική χλωρίδα και συνήθως πολλαπλασιάζονται όταν η χλωρίδα δεν είναι ισορροπημένη. Γι αυτόν το λόγο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε στην διατροφή σας προβιοτικά για την αναγέννηση της χλωρίδας, για να προστατεύσετε και να αποφύγετε την επανεμφάνιση των παράσιτων στο μέλλον.

Τα παραπάνω προϊόντα μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε και σε φαρμακεία.