Οι πέντε πιο καλοπληρωμένοι προπονητές του κόσμου

Ανάμεσα στους πιο πέντε πιο καλοπληρωμένους προπονητές του κόσμου συγκαταλέγεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος στο παρελθόν είχε καθίσει στον πάγκο και του Ολυμπιακού.

 

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «France Football», o Βάσκος τεχνικός λαμβάνει από την Μπαρτσελόνα το ετήσιο ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ, κατατασσόμενος στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας.

 

Από την πλευρά του, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, διαθέτει ετήσιο συμβόλαιο, ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Στην 3η θέση έπεται ο Τιερί Ανρί, ο οποίος παρότι αποτελεί «παρελθόν» από τον πάγκο της Μονακό, είχε προλάβει να λάβει το ποσό των 25,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Στη σχετική λίστα συγκαταλέγεται ακόμη ένας προπονητής, χωρίς ομάδα, και αυτός δεν είναι άλλος από τον «Special One» Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε αποδοχές 31 εκατομμυρίων ευρώ, όσο εργαζόταν για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Στην «κορυφή» βρίσκεται ο Ντιέγκο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης, του οποίου ο τραπεζικός λογαριασμός αυξάνεται κατά 41 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.