Οι τροφές που μας προστατεύουν από τον ήλιο

Τα αντηλιακά λειτουργούν αποτρέποντας το φως του ήλιου να εισχωρήσει στο δέρμα, ενώ οι κατάλληλες τροφές βοηθούν έτσι ώστε η ακτινοβολία που κατορθώνει να διεισδύσει να μην μπορέσει να μας βλάψει.

 

 

Οι τροφές κάνουν το σώμα μας ανθεκτικό στον ήλιο, αλλά να θυμάστε ότι πάντα πρέπει παράλληλα να βάζετε αντηλιακή κρέμα δέρματος για μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

 

Ντομάτες: Είναι πλούσιες στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV και από τα εγκαύματα που μπορεί να προκληθούν από τον ήλιο. Το λυκοπένιο θα το βρείτε επίσης στα βερίκοκα, την παπάγια, το πεπόνι, το γκρέιπφρουτ με ροζ σάρκα, το καρπούζι κ.λπ.
 

 

 

 

 

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, Β και C, όπως επίσης και λουτεΐνης και κουερσετίνης. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, τα εξανθήματα, το ξηρό δέρμα και από διάφορες άλλες παθήσεις που αφορούν την εκτεθειμένη στον ήλιο επιδερμίδα.

 

Θαλασσινά: Οι γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι, εκτός από νόστιμα και απολύτως καλοκαιρινά, είναι και πολύ ωφέλιμα όσον αφορά την προστασία μας από τις επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν ψευδάργυρο και σελήνιο, τα οποία διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος και ταυτόχρονα δρουν ενάντια στις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.

 

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει κύμα αντιοξειδωτικών στον οργανισμό μας.

 

 

Φράουλες: Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση του κολλαγόνου της επιδερμίδας και μπορεί να συμβάλλει στη γρηγορότερη επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.

 

Μαύρη σοκολάτα: Τα φλαβονοειδή της μπορούν να απορροφήσουν τις ακτίνες UV και να μας χαρίσουν την προστασία τους.

 

 

 

 

 

 .govastileto.gr