Ομόφωνα ψηφίστηκε η μη περικοπή των συντάξεων

«Ναι» στην κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων λένε όλα τα κόμματα της Βουλής και η επίμαχη διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί ομόφωνα την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής. 

 

 

Η κυβέρνηση δια στόματος Τάσου Πετρόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου ανέφεραν πως διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες και επιτέθηκαν στη ΝΔ ότι οι προτάσεις της φέρνουν τον όλεθρο στο ασφαλιστικό σύστημα. 

 

 

Παρά τη συναίνεση στην ψήφιση του άρθρου για τη μη περικοπή των συντάξεων, το κλίμα φορτίστηκε αρκετές φορές στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, ενδεικτικό του πολωμένου πολιτικού κλίματος. Ο υφυπουργός Εργασίας εκτός από τη ΝΔ έβαλε στο στόχαστρό του και τη ΔΗΣΥ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Στην παρέμβασή του επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με δηλώσεις, παρεμβάσεις και συνεντεύξεις του τασσόταν υπέρ της περικοπής των συντάξεων για λόγους αξιοπιστίας απέναντι στους εταίρους.

 

 

«Ψεύτη» τον αποκάλεσε ο Γιάννης Κουτσούκος με συνέπεια να ανάψουν τα αίματα. «Όχι σε μένα αυτά, είσαι αυθάδης, είναι ντροπή να αποκαλείς εμένα ψεύτη, θα μιλάς με ευγένεια μαζί μου», απάντησε σε οργισμένο ύφος ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος επέμεινε ότι τόσο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και στελέχη της ΝΔ ήταν υπέρ της περικοπής των συντάξεων.

 

 

Σε εξίσου υψηλούς τόνους συνέχισε ο Γιάννης Κουτσούκος, κατηγορώντας τον υφυπουργό Εργασίας για διαστρέβλωση των θέσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου. Υπενθύμισε μάλιστα, πως τον περασμένο Ιούνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρηματολόγησε υπέρ της πρότασης νόμου της ΔΗΣΥ για τη μη περικοπή των συντάξεων. «Η θέση του ήταν καθαρή, ότι το μέτρο της περικοπής δεν χρειάζεται», είπε ο κ. Κουτσούκος με τον κ. Πετρόπουλο να απαντά με αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κ. Βενιζέλου που αποδείκνυαν –όπως σημείωσε- το αντίθετο.

 

 

Ο Τάσος Πετρόπουλος που δέχθηκε, μια ημέρα νωρίτερα, σφοδρή επίθεση από τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ για το ζήτημα των νέων συνταξιούχων, χαρακτήρισε ψεύδη τα όσα είπε ο Δημήτρης Μπράτης. Προς επίρρωση μάλιστα, των ισχυρισμών του παρουσίασε περιπτώσεις που δείχνουν πως υπήρξαν αυξήσεις σε 620.000 περιπτώσεις συνταξιούχων.

 

Πηγή: cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ