Οπτικοί Κορινθίας: Όχι στην εκβιαστική σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

«Όχι» στη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία αλλάζει εντελώς η διαδικασία χορήγησης γυαλιών, λένε οι εκπρόσωποι του κλάδου των οπτικών, υποστηρίζοντας ότι εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγούνται σε «λουκέτο».

 

 

Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος, ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος και η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας, σε ανοιχτή επιστολή τους ζητούν την απόσυρση της εκβιαστικής-όπως την χαρακτηρίζουν- σύμβασης και καλούν τον ΕΟΠΥΥ σε ουσιαστικό διάλογο.

 

 

Οι οπτικοί Κορινθίας συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα την μη σύναψη  συμφωνίας με τον  Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , συμπορευόμενοι με τους πανελλήνιους φορείς που αντιδρούν  στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης οι οποία θα οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, λόγω του ότι απαιτεί από τα καταστήματα Οπτικών να παρέχουν με πίστωση 90 ημερών τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες τους, ενώ την ίδια στιγμή δεν παρέχει την δυνατότητα συμψηφισμού σε ότι αφορά την πληρωμή του ΦΠΑ προς το κράτος.

 

 

Με λίγα λόγια ο ΕΟΠYΥ θέλει να δίνει παροχές με τα χρήματα των Οπτικών καταστημάτων. Η συγκεκριμένη σύμβαση θα επηρεάσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αλλά θα οδηγήσει και σε απώλειες εσόδων για το κράτος λόγω της μείωσης των πωλήσεων που θα έχουν οι εταιρίες χονδρικής πώλησης οπτικών ειδών από την επιβαλλόμενη έλλειψη ρευστότητας, και σε απώλειες θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στον χώρο των Οπτικών.

 

 

Ποιο συγκεκριμένα οι πανελλήνιες οργανώσεις, προσκαλούν τον ΕΟΠYΥ σε ουσιαστικό διάλογο με σκοπό την αναβάθμιση των ήδη υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων από τα οπτικά καταστήματα προς τους ασφαλισμένους, με γνώμονα ρεαλιστικές, οικονομικές και κοινωνικές βάσεις»

 

 

Δελτίο Τύπου των ΟΠΤΙΚΩΝ – ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ του Νομού Κορινθίας :

 

Τα οπτικά καταστήματα του Νομού Κορινθίας συναντηθήκαμε και συναποφασίσαμε ομόφωνα πως δεν επιθυμούμε την σύναψη σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εξακολουθεί να ισχύει το παρόν σύστημα αποζημίωσης των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 

 

Κόρινθος , 28 Φεβρουάριου 2018 Υπογραφή : ομόφωνα οι ΟΠΤΙΚΟΙ – ΟΠΤΟΜΕΤΡΕΣ του Νομού Κορινθίας