Ώρα 06:45 – Ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα στους Αγ. Θεοδώρους – Έσπασε στα δυο το μέτωπο

Ξεκίνησαν, με το πρώτο φως της ημέρας (περί τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018) να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς που κινείται προς τους Αγίους Θεοδώρους. Ήδη επιχειρούν ρίψεις νερού 3 ελικόπτερα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 

Στις επίγειες δυνάμεις να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνονται 176 πυροσβέστες, με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 9 οχήματα από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), 3 μηχανήματα έργου (γεωπροωθητικά), συγκεντρώνοντας πολύ μεγάλη δύναμη αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

 

Πέρα από το επιχειρησιακό κομμάτι, είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί πως το μέτωπο της πυρκαγιάς, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει “σπάσει” σε δυο επιμέρους μέτωπα, στο συγκεκριμένο σημείο των Γερανείων. Το ένα δείχνει να κινείται προς το Καβυλάρι και δεν εμπνέει ανησυχία, δεδομένου ότι δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και το άλλο δείχνει να κινείται προς τους Αγίους Θεοδώρους. Σ’ αυτό το δεύτερο μέτωπο είναι που δίνεται προσοχή και συγκεντρώνει όλη την προσοχή των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι και συντονίζουν το έργο της πυρόσβεσης. Πρόκειται για το μέτωπο που δείχνει να “απειλεί” τους πέντε οικισμούς, οι οποίοι και έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν προληπτικά. Πρόκειται για τους οικισμούς Λιοντάρι, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή, Αναγέννηση και Νέα Πολιτεία (Αγίων Θεοδώρων).

 

Αξιοσημείωτο είναι πως ο άνεμος έχει κοπάσει και στην περιοχή πνέει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις με το πολύ 2 μποφόρ, κάτι που διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης, δεδομένου ότι τόσο τα εναέρια μέσα μπορούν να πραγματοποιούν ταχύτατες υδροληψίες από τη θάλασσα, αλλά και να υλοποιούν τις ρίψεις νερού με υψηλό ποσοστό επιτυχία, στο μέτωπο της πυρκαγιάς, αυξάνοντας τις ελπίδες να ελεγχθεί τις επόμενες ώρες το μέτωπο της πυρκαγιάς.

 

Το loutraki365, παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε “ανοικτή γραμμή”, με όλες τις πηγές ενημέρωσης για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Για κάθε νεότερη αξιόλογη πληροφορία θα ενημερώσει άμεσα και με εγκυρότητα, με νέο δημοσίευμα.