Οριστική διακοπή στο ΟΑΚΑ: Απούσα η διοίκηση του Παναθηναϊκού

Ο Γερμανός διαιτητής Φριτζ αποφάσισε την οριστική διακοπή του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Πίεσαν προς τη διακοπή οι ερυθρόλευκοι, απούσα η διοίκηση του τριφυλλιού...

 

 

Περίπου 40 λεπτά μετά την προσωρινή διακοπή του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ κατά το 70ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γερμανός διαιτητής Μάρκο Φριτς βγήκε για να επιθεωρήσει την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και τον περιβάλλοντα χώρο, όσα είδε δεν τον ικανοποίησαν και ακολούθως με ένα χαρακτηριστικό νόημα σήμανε την οριστική διακοπή του αγώνα.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επισήμως η αιτιολογία για την απόφασή του αυτή ήταν η «μη ύπαρξη συνθηκών ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα». Νωρίτερα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν απαιτήσει να μην συνεχιστεί η αναμέτρηση, με τον διευθυντή επικοινωνίας των Πειραιωτών να δείχνει χαρακτηριστικά στον Γερμανό την εξέδρα, όπου ακόμη βρίσκονταν περίπου 200 οπαδοί των «πρασίνων» και ενώ η διοίκηση του Τριφυλλιού ήταν... άφαντη καθώς μόνος του ο υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων Σπύρος Βλάχος έτρεχε να σώσει ό,τι σωζόταν.

 

 

Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν κατάφερε να εγγυηθεί στον ρέφερι την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, οπότε και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.

 

 

 

Τον πλήγωσε ο Ολυμπιακός, τον «σκότωσαν» οι ανεγκέφαλοι

 

 

Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα! Δυστυχώς, είχε και επεισόδια, ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και την αστυνομία, τα οποία οδήγησαν σε διπλή διακοπή του και εν τέλει στην οριστική διακοπή ενός αγώνα που μέσα στις τέσσερις γραμμές είχε προφέρει έντονες συγκινήσεις όσο παιζόταν ποδόσφαιρο… 

 

Οι… ασχήμιες ξεκίνησαν νωρίς, μόλις στο 4’, με την επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού και κορυφώθηκαν με τη δεύτερη διακοπή λόγω της μάχης που γινόταν εκτός ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε οπαδούς των γηπεδούχων και την αστυνομία. 

Μετά τη δεύτερη διακοπή στο 70ο λεπτό, μάλιστα, ο Μάρκος Φριτς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, τον επιθεώρησε, ξαναμπήκε στα αποδυτήρια και εκει αποφάσισε την αμετάκλητη διακοπή του ντέρμπι, λόγω της μη ύπαρξης ασφαλών συνθηκών για τη διεξαγωγή του. 

 

 

inner

 

Το ματς: 

Στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε με το… καλημέρα διακοπή και οκτάλεπτη καθυστέρηση λόγω της επίθεσης που έγινε στον πάγκο των φιλοξενούμενων, ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε περισσότερο από την δεξιά πλευρά με τον Γιόχανσον να είναι ιδιαίτερα… δραστήριος. Από την άλλη βέβαια, αντιμετώπισε προβλήματα στην ανασταλτική του λειτουργία λόγω των επιπόλαιων λαθών των παικτών του. 

 

Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ ψηλά και επεδίωξε να εκμεταλλευτεί το καλό του τρανζίσιον, προκειμένου να χτυπήσει στον κενό χώρο και να πετύχει ένα γκολ που θα του έδινε προβάδισμα σε σκορ και ψυχολογία. «Χτυπώντας» κυρίως από τα αριστερά, με τον Οικονόμου να συναντάει αρκετά προβλήματα. 

 

Ο Μασούρας… άνοιξε τον χορό των χαμένων ευκαιριών, στο 21’, για να ακολουθήσουν δύο κεφαλιές των Κουρμπέλη και Μακέντα στο 24ο και στο 28ο λεπτό. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ήταν η σειρά των Μπουχαλάκη και Μασούρα να μην καταφέρουν να νικήσουν τον Διουδη, με το ματς να έχει πάρει καλό ρυθμό και τη μπάλα να πηγαίνει… πάνω κάτω! 

 

Στο 35’ ήταν η σειρά του Φορτούνη να σπαταλήσει μια ακόμα ευκαιρία από πλευράς Πειραιωτών, για να «απαντήσει» το «τριφύλλι» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την προσπάθεια του Ινσούα… 

 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κερδίζει εύκολες μπάλες και απείλησε άλλες τρεις φορές μέχρι ο Μάρκο Φριτς να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ενώ μεσολάβησε μια πολύ καλή στιγμή αλλά το σουτ του Κάτσε δεν στάθηκε ικανό να κερδίσει τον Σα. 

 

Με τον Διούδη να βγάζει τετ α τετ φάση με τον Γκερέρο, στο όγδοο λεπτό του έξτρα χρόνου και τον Φορτούνη να χάνει το… άχαστο, στο 45’+13’ κι αφού είχε περάσει και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού! 

 

Όσο για την στατιστική απεικόνιση; Τα σουτ ήταν 5-8, οι τελικές στην εστία 3-4, η κατοχή της μπάλας 54%-46% και τα κόρνερ 3-2.

 

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Διούδη, με τον Ποντένσε να πλασάρει άστοχα στο 51’, πέτυχε το 1-0 δύο λεπτά μετά… 

 

Όταν από ωραία προσπάθεια και σέντρα ακριβείας του Κούτρη, ο Γκερέιρο έκανε μια… άπιαστη κεφαλιά και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη, πετυχαίνοντας το έβδομο τέρμα του στο πρωτάθλημα και μαζί το 0-1! 

 

Με την ψυχολογία στα… τάρταρα, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη άρχισαν τις λάθος μεταβιβάσεις και ανάγκασαν άμεσα τον 49χρονο τεχνικό να… ανακατέψει την τράπουλα. Βάζοντας στο παιχνίδι τους Χατζηγιοβάνη και Άλτμαν και αλλάζοντας το σύστημα του σε 4-4-2 προκειμένου να γίνει πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός και να φτάσει στην ισοφάριση. 

 

Βέβαια, δεν πρόλαβε να δει τίποτα από όλα όσα σχεδίαζε καθώς ο διαιτητής Φριτς έδωσε την εντολή να διακοπεί για δεύτερη φορά και οριστικά το παιχνίδι, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε εντός του «Σπύρος Λούης», από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου. 

 

Με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τους -βάσει του ως τότε αποτελέσματος- τους τρεις βαθμούς και τους αγανακτισμένους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν έντονα εκείνους όσους μπήκαν στο γήπεδο, εκφράζοντας την απέχθειά τους, προτού αποχωρήσουν κι εκείνοι από το Ολυμπιακό στάδιο… 

 

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου (61’ Άλτμαν), Γιόχανσον, Κάτσε, Κουρμπέλης, Δώνης (59’ Χατζηγιοβάνης), Ινσούα, Μπουζούκης, Μακέντα. 

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ομάρ, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο. 

 

Διαιτητής: Μάρκο Φριτς (Γερμανία). 

 

sdna.gr/sport-fm.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ