Όσο περισσότερα κιλά είναι κάποιος, τόσα περισσότερα τσιγάρα καπνίζει

Όταν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει το κάπνισμα.

 

 

 

Μάλιστα, όταν ξεκινήσει, τότε όσα περισσότερα κιλά έχει, τόσο περισσότερα τσιγάρα την ημέρα καπνίζει. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από γαλλο-βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία δείχνει πώς το βάρος του ανθρώπου επηρεάζει την καπνιστική συμπεριφορά του.

 

Είναι γνωστό ότι οι καπνιστές έχουν χαμηλότερο μέσο βάρος από τους μη καπνιστές και ότι τείνουν να παχύνουν μόλις κόψουν το κάπνισμα. Όμως, όπως δείχνει η νέα μελέτη, οι θεριακλήδες έχουν μεγαλύτερο μέσο βάρος σε σχέση με όσους καπνίζουν λίγα τσιγάρα.

 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πολ Μπρέναν της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) στη Λιόν, που έκαναν τη δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, ανέλυσαν στοιχεία από 450.000 άτομα με μέση ηλικία τα 58 έτη, συσχετίζοντας το δείκτη μάζας σώματος με τις καπνιστικές συνήθειες.

 

Όπως διαπιστώθηκε, κάθε αύξηση κατά 4,5 μονάδες (κιλά ανά μέτρο εις το τετράγωνο) του δείκτη μάζας σώματος, σχετίζεται με αύξηση 18% της πιθανότητας να είναι καπνιστής. Επίσης, η ίδια αύξηση του βάρους μεταξύ των καπνιστών, συνδέεται με αύξηση της ποσότητας κατανάλωσης τσιγάρων, κατά ένα περίπου τσιγάρο τη μέρα.

 

Η σχέση αυτή μεταξύ βάρους και καπνίσματος ισχύει το ίδιο σε άνδρες και γυναίκες.

 

reader.grTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
7 + 9 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.