Ουρολογικός έλεγχος στο L- Medical Λουτρακίου

Η ουροδυναμική μελέτη αποτελεί τη μόνη αντικειμενική εξέταση τηςλειτουργικότητας του κατωτέρου ουροποιητικού συστήματος, δηλαδή της ουροδόχου κύστης, του σφιγκτηριακού μηχανισμού και της ουρήθρας. Πίο συγκεκριμένα, τo κατώτερο ουροποιητικό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί εναρμονισμένα ως ενιαίο σύνολο με σκοπό την αποθήκευση ούρων (υπό χαμηλές πιέσεις) στην φάση ηρεμίας και την αποτελεσματική κένωση της ουροδόχου κύστης κατά την φάση της ούρηση. Οποιαδήποτε διαταραχή των παραπάνω λειτουργιών μπορεί να επιφέρει συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, όπως:

 

συχνοουρία

ακράτεια

επώδυνη ούρηση

αιφνίδια επιτακτική ανάγκη για ούρηση

προβλήματα έναρξης της ούρησης

προβλήματα ατελούς κένωσης της κύστης

υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

 

Η ουροδυναμική μελέτη προσφέρει έτσι ένα πολύτιμο εργαλείο στη διερεύνηση ασθενών με δυσλειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, ακράτεια, επιλεγμένες περιπτώσεις όπου έχει προηγηθεί επέμβαση στην πύελο, περιπτώσεις που περιπλέκεται η διαφοροδιάγνωση από περισσότερες από μία παθήσεις (όπως συμβαίνει στις γυναίκες με ακράτεια προσπαθείας και πρόπτωση του πυελικού εδάφους ή κυστεοκήλη). Ωστόσο, σημαντική είναι η συμβολή της και στην αξιολόγηση ουρολογικών συμπτωμάτων σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις όπως: σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Πάρκινσον (Parkinson), αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, κακώσεις του νωτιαίου μυελού, σακχαρώδης διαβήτης κτλ.

 

Με την εφαρμογή μιας αξιόπιστης ουροδυναμικής μελέτης και της σωστής ερμηνείας αυτής, βελτιώνεται σημαντικά η ορθή διάγνωση και επιλέγεται η σωστή χειρουργική θεραπεία, αποφεύγοντας έτσι τυχόν δυσερμηνεία των σημείων και των συμπτωμάτων του ασθενούς.

 

Στο Πολυιατρείο L-Medical Λουτρακίου, ουρολογικός έλεγχος για άνδρες ασφαλισμένους με ΕΟΠΥΥ...

 

Περιλαμβάνει:

 

1. Κλινική εξέταση από Ουρολόγο

2. Υπέρηχος νεφρών - κύστεως - προστάτη

3. PSA

4. Γενική εξέταση ούρων

5. Συνταγογράφηση

 

Ενημερωθείτε για την προσφορά στο τηλεφωνικό κέντρο του L-Medical: 27440.26400

Ελ. Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου