Παγκόσμια αποθέωση για τον Ελιούντ Κιπτσόγκε μετά το μυθικό ρεκόρ στο Μαραθώνιο του Βερολίνου

Ως ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών θα μπορούσε να αποκαλείται από σήμερα ο Ελιούντ Κιπτσόγκε, ο οποίος κατάφερε μυθικό παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου. 

 

 

Ο Κενυάτης ολυμπιονίκης, με χρόνο 2 ώρες, 1 λεπτό και 39 δεύτερα, κατέκτησε το πρώτο σκαλί στο βάθρο, γνωρίζοντας παγκόσμια αποθέωση.

 

 

«Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ που θα θυμόμαστε για δεκατίες», έγραφε η ανάρτηση στο Twitter που χαρακτήριζε τον αθλητή «τον μεγαλύτερο μαραθωνοδρόμο όλων των εποχών».

 

 

Ο 33χρονος Κιπτσόγκε κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 2 ωρών, 2 λεπτών και 57 δευτερολέπτων του συμπατριώτη του, Ντένις Κιμέτο.

 

 

 

 

Αρχικά, οι υπεύθυνοι τού μαραθωνίου είχαν ορίσει το χρόνο του στις 2:01:40, για να αναθεωρήσουν λίγο αργότερα το ρεκόρ κατά ένα δευτερόλεπτο λιγότερο.

 

 

«Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω πώς αισθάνομαι. Ήταν πραγματικά δύσκολο αλλά ήμουν καλά προετοιμασμένος για τον αγώνα. Έπρεπε να συγκεντρωθώ στον κόπο που είχα κάνει στην Κένυα κι αυτό ήταν που μου έδωσε ώθηση», τόνισε ο 33χρονος μετά τον άθλο του.

 

 

Οι Κενυάτες Άμος Κιπρούτο και Γουίλσον Κιπσάνγκ τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος, με χρόνους 2:06:23 και 2:06:48, αντιστοίχως.

 

 

 

 

Ο Κιπτσόγκε έχει βγει πρώτος στους 10 από τους 11 μαραθωνίους στους οποίους έχει τρέξει. Η μόνη φορά που δεν πήρε χρυσό αλλά αργυρό ήταν στον μαραθώνιο του 2013 στο Βερολίνο.

 

Πηγή: cnn.gr