«Πάλεψε» αλλά δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς - «Βασιλιάς» ο Φέντερερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άγγιξε την κορυφή του Ντουμπάι αλλά τελικά γνώρισε την ήττα από τον Ρότζερ Φέντερερ που κατέκτησε τον 100ο τίτλο του στην καριέρα του.

 

Ο 37χρονος Ελβετός τενίστας, νο 7 σήμερα στον κόσμο, νίκησε στον τελικό του Ντουμπάι τον 20χρονο Έλληνα πρωταθλητή με 6-4, 6-4 και έγινε μόλις ο 2ος στην ιστορία του ανδρικού τένις, που σπάει αυτό το φράγμα των 100 τίτλων, μετά τον Αμερικανό Τζίμι Κόνορς, που έφτασε τους 109 τίτλους στην καριέρα του.

 

Ταυτόχρονα, πήρε μια... ρεβάνς για την ήττα στο Αυστραλιανό όπεν από τον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως σήμερα αγωνίστηκε στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό (μετά τον θρίαμβό του στην Μασσαλία), την ερχόμενη Δευτέρα θα ανέβει στο νο 10 του κόσμου και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που θα μπει στο «top-10» της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Συνολικά ο Έλληνας άσος μέσα σε ένα χρόνο έχει παίξει σε 5 τελικούς ATP, έχει νικήσει τους δύο σε Στοκχόλμη και Μασσαλία και έχει χάσει τον σημερινό στο Ντουμπάι και άλλους δύο σε Βαρκελώνη και Τορόντο, όπου έχασε και στους δύο από τον Ράφαελ Ναδάλ. Ωστόσο, κατέκτησε το τρόπαιο και στο Next Gen ATP Finals του Μιλάνου.

 

Για τον Ρότζερ Φέντερερ αυτός ήταν ο 152ος τελικός της καριέρας του (164 τελικούς έφτασε ο Κόνορς) και ο 8ος τίτλος του στο τουρνουά του Ντουμπάι.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ