Το πανό που κρέμασαν αναρχικοί στον Ισθμό (Εικόνα)

Πανό διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον Τάσο Θεοφίλου κρέμασε πριν από λίγο (μεσημέρι Παρασκευής 11 Μαΐου 2018), στη γέφυρα της Διώρυγας, ομάδα συμπαράστασης στον κατηγορούμενο σύντροφό τους, Τάσο Θεοφίλου.

 

Η υπόθεση είναι γνωστή… Ο Τάσος Θεοφίλου έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”, αλλά και για ληστεία Τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου. Έχει αθωωθεί για όλες τις κατηορίες, αλλά ενδέχεται να δικαστεί και πάλι, λόγω αίτησης αναίρεσης από την Εισαγγελία.

 

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων κειμένων που έχουν γραφεί για τον Τάσο Θεοφίλου, παραθέτουμε από την ιστοσελίδα Unfollow:

 

«Από όλες τις ιστορίες που συγκροτούν την κατασκευή της λεγόμενης «νέας τρομοκρατίας» στην ελληνική δημοσιότητα, η ιστορία του Τάσου Θεοφίλου είναι η πιο αποκαλυπτική και η πιο τραγική. Αποκαλυπτική επειδή αποτυπώνει σε ευκρινέστερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη την απόσταση ανάμεσα στα πραγματολογικά δεδομένα και σ' αυτό που οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, τα ΜΜΕ και η «μετριοπαθής» δημοσιολογία έχτισαν μεθοδικά στην κοινή αντίληψη ως «τρομοκρατική απειλή». Τραγική διότι ένας νέος άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή δίχως να έχει αποδειχτεί το παραμικρό εναντίον του…».