Πάνος Ηλιακόπουλος: Η «μπόχα από τον οχετό» που αναβλύζει

Η «μπόχα από τον οχετό» που αναβλύζει -είχε μιλήσει πριν 10 χρόνια σε συνεδρίαση του σώματος, ο αείμνηστος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μάρκελλος μόνο συμπτωματική και τυχαία δεν είναι.

 

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

 

Είναι αποτέλεσμα της επιλογής από τους ψηφοφόρους των πλέον ακατάλληλων ανθρώπων -εξαίρεση τόσοι όσα και τα δάχτυλα ενός χεριού- για ένα τέταρτο αιώνα. Κι αυτό γιατί εννέα ημέρες πριν την κάλπη, κανείς δεν μιλά πολιτικά σε τούτον τον τόπο. Είναι σκόπιμο. Γιατί αν ανοίξει τέτοιου είδους κουβέντα, τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν τα συμφέρει, δεν τα χωράει η ″Σπηλιά του Κόρπη″ και θα πνιγούν μέσα σε αυτόν τον οχετό…

 

 

Τον οχετό λοιπόν άνοιξαν, γιατί δεν χωράει άλλο και κάποιοι επέλεξαν ως κατάλληλη την χρονική στιγμή δώδεκα μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, καθ’ ότι τα περισσότερα εν είδει κομματιών ψηφιδωτού είναι γνωστά, ακόμα και στην πολιτική «πιάτσα», που προσποιείται ότι περί άλλων τυρβάζει…

 

 

Τώρα αυτό που προσμένουν οι «άπιστοι θωμάδες» που κρύβονται επί τόσα χρόνια πίσω από το δάκτυλό τους, είναι να δημοσιοποιηθούν οι αποδείξεις για να έχουν άλλοθι. Ένα άλλοθι να αντιτείνουν λόγο, δικαιολογώντας γιατί από υποστηρικτές πήγαν απέναντι!..

 

 

Είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία για την συγκεκριμένη ″κοινωνία″ σε αυτές τις εκλογές, να ανατρέψει όλο το ″σάπιο σύστημα″ που λυμαίνεται τον τόπο επί τόσες δεκαετίες.

 

 

Πρέπει κι επιβάλλεται να βγουν τα πάντα στον ″αέρα″ αν και ελλοχεύει ο κίνδυνος του κακουργήματος, αλλά εδώ αυτό που προέχει προέχει και είναι ανώτερο όλων είναι «η προστασία του δημόσιου Δημοτικού συμφέροντος».

 

 

Δυστυχώς, για τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο, γιατί οι «εκλεκτοί» του λαού δεν διαθέτουν πολιτική ηθική!

 

 

● Δεν είναι δυνατόν να είναι κρινόμενοι από την Δικαιοσύνη -κανείς δεν είπε ότι είναι ένοχοι- για απιστία σε βάρος του Δήμου και της δημοτικής επιχείρησης του και να εκτίθενται ως υποψήφιοι.

 

 

● Δεν είναι δυνατόν 19 δημοτικοί σύμβουλοι ελαφρά τη καρδία να έχουν κάνει δώρο € 85 εκατ. στην εταιρεία των ισραηλινών και 17 εξ’ αυτών να επιδιώκουν την επανεκλογή τους.

 

 

- Όλοι μαζί να προσφέρουν τι δηλαδή;

 

 

- Ακόμα περισσότερη καταστροφή σ’ αυτόν τον προικισμένο, αλλά δύσμοιρο τόπο προσποιούμενοι ότι αδυνατούν να το αντιληφθούν;

 

 

- Ζητούμενο είναι γιατί αμόλυντοι πολίτες συμπορεύονται και ταυτίζονται μαζί τους ως υποψήφιοι, αλλά και γιατί κάποιοι από την ″κοινωνία″ με την ψήφο τους θα τους δώσουν «άφεση αμαρτιών»;

 

 

Κανείς δεν θα πρέπει να λησμονεί και να παραβλέπει ότι ο ″αθώος″ ή ″ένοχος″ είναι δουλειά και μόνο της δικαστικής εξουσίας.

 

 

Είναι άλλο πράγμα η πολιτική ηθική, που δυστυχώς τα πολιτικά πρόσωπα και σημαντικότατη μερίδα της κοινωνίας, το συγκεκριμένο ορισμό επιδεικνύουν να μην τον λαμβάνουν υπόψιν τους!..

 

 

* Ο Πάνος Ηλιακόπουλος, είναι επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″.